Venezuelan keskuspankki saamassa bitcoineja – Öljy-yhtiö yrittää pelastaa maksuliikenteensä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.9.2019 09:46

Venezuelan keskuspankki saamassa bitcoineja – Öljy-yhtiö yrittää pelastaa maksuliikenteensä Yhdysvaltojen asettamat talouspakotteet presidentti Nicolas Maduroa vastaan ovat sysänneet Venezuelan vakavaan talouskriisiin, jossa Maduro on joutunut rimpuilemaan jo muutaman vuoden ajan. Iso ongelma öljynviejämaalle on se, että pakotteet ovat sulkeneet sen suurelta osin kansainvälisen talousjärjestelmän ulkopuolelle.
Maduron hallinto on yrittänyt ratkaista tilannetta esimerkiksi niin, että Venezuela on kokeillut oman virtuaalivaluutan käyttöä vaihdonvälineenä. Kokeilu ei ole ollut kovin onnistunut, mutta rahaliikenteen ylläpitämiseksi maa joutuu pohtimaan edelleen läheisempää suhtautumista virtuaalivaluuttoihin. Valtion omistama öljyntuotantoyhtiö Petroleos de Venezuela SA nimittäin omistaa huomattavan määrän bitcoin- ja ethereum-virtuaalivaluuttaa, mutta ne haluttaisiin siirtää keskuspankin haltuun.

Bloombergille puhuneiden lähteiden mukaan öljy-yhtiön maksuliikenne on hankaloitunut oleellisesti pakotteiden takia, minkä takia se haluaisi maksaa velkojaan virtuaalivaluutoilla. Yhtiö ei kuitenkaan haluaisi tehdä tätä itse avoimilla markkinoilla, koska se vaatisi rekisteröitymistä virtuaalivaluuttapörssiin ja sen toiminnan avaamista ulkopuolisille. Pankit sattaisivat kieltäytyä käsittelemästä maksuja, koska virtuaalivaluuttoihin sisältyy pankkien näkökulmasta rahanpesuriskejä. Tämän takia Petroleos haluaisi siirtää virtuaalivaluuttaliikenteen keskuspankille, johon samankaltaisia epäilyjä ei kohdistuisi.Julkisesti ei ole tiedossa, miten tai miksi Venezuelan valtion omistama öljy-yhtiö on saanut hankittua itselleen bitcoineja.AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....
Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa (22.1.2020 05:54)
Apple on tilannut uuden iPhonen tuotannon alkavaksi helmikuussa jotta uutukainen voidaan esitellä yleisölle maaliskuun aikana. iPhonien myynnin sanotaan olleen viime aikoina korkealla tasolla ....

Uutisarkisto