AfterDawn: IT-alan uutiset

Itsestään lentävistä koptereista kaupunkien ilmatakseja? Autojätti teki ison sijoituksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.9.2019 06:05

Itsestään lentävistä koptereista kaupunkien ilmatakseja? Autojätti teki ison sijoituksen Kaupunkikokoluokan pienkoptereita kehittävä Volocopter on saanut varmistettua kiinalaiselta autovalmistajajätti Geelyltä 50 miljoonan euron rahoituksen. Sijoituksen turvin Volocopter lähtee nyt kaupallistamaan kehittämäänsä teknologiaa.
Volocopterin uusimmat kopterit ovat kaksipaikkaisia koptereita, jotka poikkeavat normaalista helikopterista siinä, että roottoreita on useita. Esimerkiksi uudessa kaupunkiympäristön ilmataksiksi suunnitellussa VoloCity-kopterissa on peräti 18 roottoria. Ulkoisesti se muistuttaa tämän takia enemmän isokokoista dronea kuin tavallista helikopteria.

Rahoituksen avulla yhtiö aikoo kehittää koptereiden lentoturvallisuutta, jotta ne täyttävät ilmailualan viranomaisten vaatimukset. Lisäksi varoja käytetään tavarakuljetuksiin sopivan kopterin kehittämiseen.

Volocopter testasi sähkökäyttöistä 2X-kopteriaan Helsinki-Vantaan lentokentällä viime kesänä. Se oli ensimmäinen kerta kun autonomisesti lentävä kopteri operoi samaan aikaan samassa ilmatilassa muun lentoliikenteen kanssa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto