Itsestään lentävistä koptereista kaupunkien ilmatakseja? Autojätti teki ison sijoituksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.9.2019 06:05

Itsestään lentävistä koptereista kaupunkien ilmatakseja? Autojätti teki ison sijoituksen Kaupunkikokoluokan pienkoptereita kehittävä Volocopter on saanut varmistettua kiinalaiselta autovalmistajajätti Geelyltä 50 miljoonan euron rahoituksen. Sijoituksen turvin Volocopter lähtee nyt kaupallistamaan kehittämäänsä teknologiaa.
Volocopterin uusimmat kopterit ovat kaksipaikkaisia koptereita, jotka poikkeavat normaalista helikopterista siinä, että roottoreita on useita. Esimerkiksi uudessa kaupunkiympäristön ilmataksiksi suunnitellussa VoloCity-kopterissa on peräti 18 roottoria. Ulkoisesti se muistuttaa tämän takia enemmän isokokoista dronea kuin tavallista helikopteria.

Rahoituksen avulla yhtiö aikoo kehittää koptereiden lentoturvallisuutta, jotta ne täyttävät ilmailualan viranomaisten vaatimukset. Lisäksi varoja käytetään tavarakuljetuksiin sopivan kopterin kehittämiseen.

Volocopter testasi sähkökäyttöistä 2X-kopteriaan Helsinki-Vantaan lentokentällä viime kesänä. Se oli ensimmäinen kerta kun autonomisesti lentävä kopteri operoi samaan aikaan samassa ilmatilassa muun lentoliikenteen kanssa.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto