AfterDawn: IT-alan uutiset

Tiedonsiirto nopeutuu taas – Tässä on USB 4.0

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.9.2019 06:02

Tiedonsiirto nopeutuu taas – Tässä on USB 4.0 Kaikkien rakastama tiedonsiirtoväylä USB on päivittynyt uuteen versioon, kun standardia kehittävä USB-IF-organisaatio on julkaissut USB 4.0:n lopulliset spesifikaatiot.
USB 4.0:n selkein muutos vanhempaan USB 3.2:een verrattuna on kaistanleveyden tuplaantuminen. Uudella standardilla voidaan siirtää dataa parhaimmilaan 40 gigabittiä sekunnissa, kun USB 3.2 alkoi yskiä jo 20 gigabitissä. USB 4.0 on taaksepäinyhteensopiva aiempien USB-väylien sekä Thunderboltin kanssa. USB 4.0 -väylää pitkin voidaan ladat laitteita jopa 100 watin teholla ja sillä voidaan kytkeä esimerkiksi 5K-näyttöjä kiinni tietokoneeseen.

Uuden standardin kehitystä on vauhdittanut Intelin päätös vapauttaa Thunderboltin käyttö rojalteista, minkä johdosta USB-IF päätti hyödyntää siinä käytettyjä ratkaisuja USB:n edistämiseksi.

Markkinoille ensimmäiset USB 4.0:aa käytävät laitteet tulevat näillä näkymin vasta joskus vuoden 2021 alussa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto