Tiedonsiirto nopeutuu taas – Tässä on USB 4.0

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.9.2019 06:02

Tiedonsiirto nopeutuu taas – Tässä on USB 4.0 Kaikkien rakastama tiedonsiirtoväylä USB on päivittynyt uuteen versioon, kun standardia kehittävä USB-IF-organisaatio on julkaissut USB 4.0:n lopulliset spesifikaatiot.
USB 4.0:n selkein muutos vanhempaan USB 3.2:een verrattuna on kaistanleveyden tuplaantuminen. Uudella standardilla voidaan siirtää dataa parhaimmilaan 40 gigabittiä sekunnissa, kun USB 3.2 alkoi yskiä jo 20 gigabitissä. USB 4.0 on taaksepäinyhteensopiva aiempien USB-väylien sekä Thunderboltin kanssa. USB 4.0 -väylää pitkin voidaan ladat laitteita jopa 100 watin teholla ja sillä voidaan kytkeä esimerkiksi 5K-näyttöjä kiinni tietokoneeseen.

Uuden standardin kehitystä on vauhdittanut Intelin päätös vapauttaa Thunderboltin käyttö rojalteista, minkä johdosta USB-IF päätti hyödyntää siinä käytettyjä ratkaisuja USB:n edistämiseksi.

Markkinoille ensimmäiset USB 4.0:aa käytävät laitteet tulevat näillä näkymin vasta joskus vuoden 2021 alussa.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto