AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple sai Trumpin pohtimaan tulleja tarkemmin – Vahingoittavat Applen kilpailukykyä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 19.8.2019 09:16

Apple sai Trumpin pohtimaan tulleja tarkemmin – Vahingoittavat Applen kilpailukykyä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näyttää ymmärtäneen, että yhdysvaltalaiset yhtiöt ovat hyvin riippuvaisia kiinalaisesta tuotannosta ja käynnissä oleva kauppasota vahingoittaa niiden kilpailukykyä kansainvälisesti.
Applen toimitusjohtaja Tim Cookin kanssa lounastaneen Donald Trumpin mukaan hän ymmärtää nyt paremmin, että tullimaksujen korotukset vahingoittavat yhdysvaltalaisi yhtiöitä ja parantaa esimerkiksi Samsungin kilpailuasetelmia. Trump ilmoitti kesällä laajentavansa syyskuussa Kiina-tulleja lukuisiin uusiin tuoteryhmiin, mutta sittemmin on lykännyt elektronisten tuotteiden tullimaksujen korotuksia joulukuulle.

Applen tärkeimmät tuoteryhmät saivat lykkäyksen ansiosta hengähdysaikaa, mutta esimerkiksi Apple Watchia ja AirPodseja tullit koskettavat jo syyskuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Apple valmistaa suurimman osan Yhdysvalloissa myytävistä tuotteistaan Kiinassa, mutta esimerkiksi Samsungilla tuotantoketju on monipuolisempi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto