Järjestelmäkameroista löytyi tietoturva-aukko – Mahdollistaa kuvilla kiristämisen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 13.8.2019 05:53 Kommentteja (1)

Järjestelmäkameroista löytyi tietoturva-aukko – Mahdollistaa kuvilla kiristämisen Kameroita pidetään tyypillisesti melko turvallisina laitteina, joihin hakkereilla ei ole pääsyä. Kamerathan eivät ole yleensä yhteydessä verkkoon, vaan tiedonsiirto tapahtuu usein muistikorttien kautta.
Tietoturvayhtiö Check Point Software on kuitenkin havainnut järjestelmäkameroiden käyttämän kuvansiirtoprotokollan (Picture Transfer Protocol, PTP) olevan salaamaton niin langattomassa kuin langallisessa tilassa. Jos kuvia siis siirtää kamerasta Wi-Fi-verkon tai USB-kaapelin välityksellä, niin ulkopuolelta on mahdollista päästä käsiksi kameraan.

Check Point Software demosi ongelmaa salaamalla kameraan tallennetut kuvat, jolloin hyökkääjällä olisi mahdollisuus kiristää uhrilta rahaa salauksen purkamiseksi. Apuna käytettiin Wi-Fi-yhteyspistettä, johon kamera kytkeytyi ja johon hyökkääjällä oli yhteys.

Kameran ohjelmiston ajantasaisuus kannattaa aina varmistaa, minkä lisäksi Wi-Fi-yhteys kannattaa kytkeä kamerassa päälle vain kun sitä tarvitaan. Julkiseen verkkoon kameraa ei kannata kytkeä missään vaiheessa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

113.8.2019 15:19

Aina on muistikortti koneeseen systeemillä menty ja mennään jatkossa. Niin paljon kätevämpi kuin säheltää usb ja wifien kanssa siis järkkärien yhteydessä. Luurilla otetut kuvat menee automaattisesti pilveen.

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto