AfterDawn: IT-alan uutiset

Trump aikoo nostaa iPhonien hintaa – Ilmoitti uusista tulleista

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.8.2019 05:45 Kommentteja (5)

Trump aikoo nostaa iPhonien hintaa – Ilmoitti uusista tulleista Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasuhteet ovat olleet reilun vuoden ajan melkoisessa käymistilassa. Kauppasodaksi äitynyt tilanne on näyttänyt pari kertaa jo helpottavan, mutta nyt Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump uhkaa Kiinaa uusilla tulleilla.
Trumpin uhkaus koskettaa Kiinasta tuotavia hyödykkeitä, joiden arvo vuositasolla on noin 300 miljardia dollaria. Näille tuontitavaroille Trump ehdottaa 10 prosentin tullimaksua, joka astuisi voimaan syyskuun 1. päivään mennessä. Aiemmin Trump uhkaili asettaa samoille tavaroille tullit, mutta silloin puheena oli 25 prosentin suuruinen maksu. Trump on siis ottanut askeleen taaksepäin.

Tullikorotuksen taustalla on Trumpin mukaan se, ettei Kiina ole hankkinut Yhdysvalloista lupaamiaan maataloustuotteita. Lisäksi hän perustelee tulleja sillä, että Kiina alkoi kolme kuukautta sitten haroa vastaan, vaikka kauppaneuvottelut olivat maalisuoralla.

Mikäli tullimaksut tulevat voimaan syyskuun alussa, nostavat ne esimerkiksi Kiinasta tuotavien älypuhelimien, tietokoneiden ja pelikonsoleiden hintaa. Koska Kiinassa valmistetaan suuri osa kulutuselektroniikasta, nousevat hinnat Yhdysvalloissa laajalla rintamalla. Vaihtoehtoisesti tuotantoa voidaan siirtää Kiinan ulkopuolelle, jolloin hinnankorotuksille ei ole välttämättä tarvetta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

13.8.2019 00:13

Ehkä ongelman ydin onkin: miksi suurin osa tuotteista tehdään Kiinassa? Usein kehnosti, valtion subventioilla ja patenteista piittaamatta.

Naapurista löytyy Vietnam, Malesia ym halvempia osoitteita, vailla tullimuuria. Eikä US ole niiltä poistanut "kehittyvän talouden" etuja, joista Kiina oli edelleen perusteetta nauttinut.

Aika sekoittaa pakka uusiksi?

23.8.2019 00:16

Jos Apple olisi alunperin tyytynyt normaaliin myyntikatteeseen, olisi se voinut teettää luurinsa muuallakin. Ahneus silti voitti. Tuo voi hyvinkin muuttua jatkossa.

33.8.2019 00:23

Apple näyttää pikkuhiljaa jo oivaltaneen, että järkityypit ei enää maksa ylimäärää nimestä. Laitemyynnin vähetessä onkin painopiste siirretty jo pois kapuloista, palveluista veloittamiseen. Fiksua, ei tullejakaan.

43.8.2019 00:30

10% tulli? Höh, sitähän "vapaakaupan airut" EU on perinyt US- autoilta jo vuosikymmeniä, kun toiseen suuntaan on ollut 2%. Näistä infotaan aika vähän, ja yleensä tarkoitushakuisesti.

On hyvä jos Trump saa vihdoin kaapin paikalleen. Samat säännöt kaikille.

54.8.2019 12:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:
10% tulli? Höh, sitähän "vapaakaupan airut" EU on perinyt US- autoilta jo vuosikymmeniä, kun toiseen suuntaan on ollut 2%. Näistä infotaan aika vähän, ja yleensä tarkoitushakuisesti.

On hyvä jos Trump saa vihdoin kaapin paikalleen. Samat säännöt kaikille.

Trump ei itse noudata sääntöjä, joten se siitä.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto