Tekoälyn kehitykseen tulvii rahaa – Uudessa jättirahastossa mukana suuria teknologiayrityksiä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.7.2019 06:01

Tekoälyn kehitykseen tulvii rahaa – Uudessa jättirahastossa mukana suuria teknologiayrityksiä Suuria tekoälysatsauksia on saatu kuulla johtavilta talousmahdeilta, mutta nyt yksityinenkin sektori on tulossa apajille. Japanilainen teknologiayhtiö SoftBank on kertonut perustavansa uuden massiivisen rahaston, joka sijoittaa pääomia tekoälyyn erikoistuneisiin yhtiöihin.
Uusi rahasto on jatkoa SoftBankin alkuperäiselle Vision Fund -rahastolle, jonka tarkoituksena on sijoittaa uusiin kasvuyrityksiin. Tekoälysijoituksiin tarkoitettu Vision Fund 2 on suuruudeltaan vastaavaa kokoluokkaa eli sijoitettavan pääoman määrä on noin 108 miljardia dollaria. Summasta noin 38 miljardia dollaria tulee SoftBnkilta itseltään ja loput tulevat yhteistyökumppaneilta, kuten Applelta, Microsoftilta, Foxconnilta sekä useilta finanssialan yrityksiltä.

SoftBank keskustelee vielä muidenkin yhteistyökumppaneiden kanssa, joten rahaston potti voi vielä kasvaa nykyisestä. Rahastossa ei näy saudisijoittajia, jotka ottivat alkuperäiseen rahastoon osaa. Tämä on ehkä tarkoituskin, sillä Saudi-Arabian epäillään sotkeentuneen Jamal Khashoggin murhaan, joten Saudi-Arabiasta peräisin oleva raha voi aiheuttaa turhaan poliittista riskiä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tesla sai luvan jatkaa Gigafactoryn rakentamista Saksaan – Metsien kaataminen yritettiin keskeyttää Tesla sai luvan jatkaa Gigafactoryn rakentamista Saksaan – Metsien kaataminen yritettiin keskeyttää (21.2.2020 18:20)
Tesla on saanut luvan jatkaa Berliiniin rakennettavan Gigafactory-akkutehtaan maastotöitä. Sähköautoyhtiö poistatti puustoa yli 91 hehtaarin kokoiselta alueelta, jotta siellä voidaan aikanaan ....
Samsung Galaxy Z Flipin myynti on alkanut - Hinta 1550 euroa Samsung Galaxy Z Flipin myynti on alkanut - Hinta 1550 euroa (21.2.2020 14:01)
Samsung esitteli yrityksen toisen taittavanäyttöisen älypuhelimen eli Galaxy Z Flipin tämän kuun alussa yhdessä Galaxy S20 -sarjan kanssa. Galaxy Z Flipin myynti alkaa tänään valikoiduilla jälleenmyyjillä, ....
Peruuntuvatko jo toiset teknologiamessut? Facebook ja Sony eivät tule GDC:hen Peruuntuvatko jo toiset teknologiamessut? Facebook ja Sony eivät tule GDC:hen (21.2.2020 06:19)
MWC-messut peruuntuivat tänä vuonna koronavirusepidemian takia, mutta se ei jää välttämättä ainoaksi teknologiamessuksi, joka uhkaa peruuntua. Facebook on nimittäin jo ilmoittanut, että se aikoo ....
HTC:lta uusi Cosmos-virtuaalilasimallisto – Cosmos XR tomii myös AR-laseina HTC:lta uusi Cosmos-virtuaalilasimallisto – Cosmos XR tomii myös AR-laseina (21.2.2020 06:09)
HTC on päivittänyt Cosmos Vive -virtuaalilasimallistonsa uusilla laseilla, joiden erityispiirteenä on tällä kertaa vaihdettavat etulevyt. Lasien etupuolen levyjen vaihtamisella laitteeseen on ....
Apple kääntää kelkkansa – Oletusselaimen voi pian vaihtaa Safarista Chromeen Apple kääntää kelkkansa – Oletusselaimen voi pian vaihtaa Safarista Chromeen (20.2.2020 17:28)
Apple on avaamassa ohjelmistolustojaan kolmansille osapuolille, kirjoittaa Bloomberg. Uutistoimiston tietojen mukaan Apple olisi mahdollistamassa oletusselaimen sekä oletussähköpostiohjelman ....
1 kommentti

Uutisarkisto