Facebook lahjoitti ilmaiselle karttapalvelulle tehokasta tekoälyä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.7.2019 05:47

Facebook lahjoitti ilmaiselle karttapalvelulle tehokasta tekoälyä OpenStreetMap on kätevä vapaaehtoistyöhön perustuva karttapalvelu, jossa innokkaat kartoittajat päivittävät kaupunkialueiden maastotietoa ja kartoittavat katuja palveluun. Karttapalveluiden Wikipediaa hyödynnetään laajalti teknologiasektorilla, minkä johdosta se myös saa tukea isoilta teknologiayrityksiltä.
Esimerkiksi Facebook on antanut OpenStreetMapin (OSM) käyttöön kehittämänsä tekoälytyökalun, joka automatisoi kehitysmaiden katuverkon kartoittamisprosessia. Työkalu etsii satelliittikuvista teitä muistuttavia kohteita ja poistaa tulosten joukosta yleisimpiä väärin tulkintoja, kuten esimerkiksi kuivuneita joen uomia tai pitkiä muurin pätkiä. Työkalun avulla on tarkoitus parantaa esimerkiksi Afghanistanin, Bangladeshin, Indonesian, Meksikon, Nigerian, Tansanian ja Ugandan maastotietoa.

Koska edellä mainituissa maissa syrjäseutujen tiet ovat yleensä päällystämättömiä, on niitä vaikea erottaa täysin oikein koneellisesti. Tästä syystä tekoälyn tuottamat tie-ehdotukset vaativat vielä OSM:n vapaaehtoisten hyväksynnän ennen kuin se päätyy kartalle.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? (22.11.2019 13:13)
Star Wars -sarja Mandalorian on saatavilla ainoastaan Disney+ -palvelusta - ja Disney+ -palvelua ei saa kuin muutamaan maahan. Joten piratismi rehottaa.
Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen (22.11.2019 10:10)
Tesla on paljastanut viime keväästä lähtien hypetetyn lava-auton. Toimitusjohtaja Elon Muskin lupausten mukaisesti pick up -auto noudattaa melko futuristista tyyliä -- joku voisi jopa sanoa, ....
Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa (22.11.2019 06:20)
Trumpin vierailu Applen Mac Pro -tehtaalla Teksasissa on poikinut muutamia sammakoita Yhdysvaltojen presidentin suusta. Ensin hän kertoi avanneensa vierailullaan tehtaan, vaikka se on ollut ....
Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia (22.11.2019 05:59)
Kulunut syksy ei ollut Applen ohjelmistokehittäjille kovin hyvä, sillä iOS 13 -käyttöjärjestelmää riivasivat suuri määrä erilaisia bugeja. Käyttöjärjestelmä julkaistiin selkeästi keskeneräisenä, ....
Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa (21.11.2019 11:19)
iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti tai pelkästään Roomba e5 -pölynimurirobotti julkaistiin Roomban toimesta vuonna 2018. Tämän kyseisen mallin suositushinta on sellainen 400 euroa, mutta ....

Uutisarkisto