AfterDawn: IT-alan uutiset

Euroopan komissio aloittaa Amazonin toiminnan tutkinnan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.7.2019 18:29

Euroopan komissio aloittaa Amazonin toiminnan tutkinnan Euroopan komissio on päättänyt käynnistää virallisen tutkinnan Amazoniin liittyen. Tutkinnan tavoitteena on selvittää se, että onko Amazon toiminut kilpailulainsäädännön vastaisella tavalla. Amazonia ei tällä hetkellä vielä syytetä mistään, vaan komissio on todennut saaneensa siinä määrin näyttöä, että se haluaa tutkia Amazonin toiminnan tarkemmin.
Tutkinnassa halutaan selvittää erityisesti Amazonin ja itsenäisten kauppiaiden välisten standardisopimusten ehdot, jotka antavat Amazonin jälleenmyyntitoiminnalle mahdollisuuden tutkia kolmansien osapuolien myyntidataa. Komissio haluaa selvittää, miten Amazonille kumuloitunut data on vaikuttanut kilpailuasetelmaan.

Komissio haluaa selvittää myös sen, millä tavoin Amazon valikoi kauppiaiden pääsyn niin sanottuun Buy Box -näkymään. Suurin osa Amazonissa tehdyistä kaupoista tehdään oikeassa reunassa olevan Buy Boxin kautta, joten siihen pääseminen on kuin lottovoitto jälleenmyyjälle. Amazonin tiedetään ainakin karsivan laatikosta sellaisia jälleenmyyjiä, jotka myyvät samaa tavaraa halvemmalla muualla.
Komissio tiedottaa tutkinnan tuloksista myöhemmin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto