Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.7.2019 05:56

Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa Spotify on onnistunut murtautumaan kiusallisen hyvin Applen aiemmin dominoimalle digitaalisen musiikin jakelun markkinoille. Musiikin lisäksi Spotify on päässyt nakertamaan Applen asemaa podcast-lähetyksissä. Parantaakseen kilpailuasetelmiaan, Apple on päättänyt avata kukkaronsa nyörejä ja ostaa palveluunsa eksklusiivisia podcasteja.
Samanlainen kilpailu yksinoikeussisällöstä kävi Spotifyn ja Applen välillä huippuartistien musiikista muutama vuosi sitten. Silloin kamppailu kulminoitu Taylor Swiftiin, joka ei suostunut julkaisemaan albumiaan lainkaan Spotifyssa palvelun ilmaisversion takia. Kuuntelijoiden kannalta yksinoikeussisältöjen haaliminen on harmillista, koska tällöin lempisisällöt saattavat hajaantua eri palveluihin ja niiden kuunteluun tarvitaan useampi sovellus. Yksinoikeus-strategiaa Apple on lähtenyt toteuttamaan myös uudessa Apple TV+ -suoratoistopalvelussa.

Bloombergin mukaan Apple on ottanut yhteyttä useisiin mediayhtiöihin ja tiedustellut niiden halukkuutta tarjota podcasteja yksinoikeussopimuksella Applen verkkopalveluissa. Toistaiseksi kyse on vain keskusteluista, joten pelilikkeitä nähtäneen vasta hieman myöhemmin.Tilanne on mielenkiintoinen sikäli, että Apple ei tee rahaa podcasteilla lainkaan. Apple motiivi lienee kuuntelijoiden säilyttäminen ja Apple Musicin aseman vahvistaminen Spotifyta vastaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Isoja elokuvajulkaisuja lykätään – Luvassa huono elokuvakesä? Isoja elokuvajulkaisuja lykätään – Luvassa huono elokuvakesä? (31.3.2020 06:07)
Elokuvastudiot julkaisevat tyypillisesti kesäisin isoja tuotantojaan, mutta tänä kesänä kaikki näyttäisi menevän toisin. Esimerkiksi Sony on ilmoittanut, että se siirtää tälle vuodelle suunniteltujen ....
Apple joutuu pyörtämään periaatteitaan – Työntekijät saavat viedä prototyyppejä kotiin Apple joutuu pyörtämään periaatteitaan – Työntekijät saavat viedä prototyyppejä kotiin (31.3.2020 05:52)
Poikkeukselliset olosuhteet johtavat poikkeuksellisiin toimiin myös Applella, joka on maaliskuun alusta lähtien antanut uusien kehityksessä toimivien insinöörien viedä prototyyppejä kotiin etätöiden vuoksi. ....
Microsoftin pilven kysyntä räjähti – Käyttö kasvanut 775 prosenttia Microsoftin pilven kysyntä räjähti – Käyttö kasvanut 775 prosenttia (30.3.2020 19:32)
Koronaviruspandemia on tunnetusti lisännyt etätyön määrää, mutta sen lisäksi koululaiset tarvitsevat nyt enemmän netissä olevia työkaluja. Järkevän tekemisen jälkeenkin ihmiset laittavat nyt ....
Tämän vuoden iPhone julkaistanee aikataulussa – Tulevaisuus näyttää kuitenkin sumuiselta Tämän vuoden iPhone julkaistanee aikataulussa – Tulevaisuus näyttää kuitenkin sumuiselta (30.3.2020 17:57)
Maailman suurin kulutuselektroniikan sopimusvalmistaja Foxconn teki viime vuoden lopulla 1,43 miljardin euron edestä voittoa, mutta edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna tulos kutistui ....
Viikon suosituimmat EI-koronauutiset: Linnunradan reuna saattoi löytyä, aamukakka tuli yllätyksenä Yhdysvaltain laivastolle, ... Viikon suosituimmat EI-koronauutiset: Linnunradan reuna saattoi löytyä, aamukakka tuli yllätyksenä Yhdysvaltain laivastolle, ... (30.3.2020 16:53)
Viikon 13/2020 suosituimmat uutiset Suomessa, joihin ei liity koronavirus millään muotoa. Lista on kerätty HIGH.FI -uutispalvelusta.

Uutisarkisto