AfterDawn: IT-alan uutiset

Helppo tapa oppia ohjelmointia – Google julkaisi pelin, jossa rakennetaan pelejä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.6.2019 13:00

Helppo tapa oppia ohjelmointia – Google julkaisi pelin, jossa rakennetaan pelejä

Videopelit ovat kiehtoneet ihmisiä vuosikymmeniä ja kaikkein kovimpia pelaajia on sen kautta alkanut kiinnostaa myös videopelien tekeminen. Koodaaminen on yleisesti ottaen kovaa työtä, mutta Google on yrittänyt helpottaa pelin tekemisen ryhtymistä uudella pelillä.
Windowsille ja macOS:lle Steamin kautta jaettava Game Builder -peli on nimensä mukaisesti peli, jossa ideana on rakentaa oma videopeli. Alussa pelaajalle tarjota tyhjä maailma, johon lisätään uusia pelihahmoja ja määritellään pelihahmojen vuorovaikutustavat.

Peliin sisältyy myös moninpelimahdollisuus, joten omaa peliä voi rakentaa yhdessä omien kavereiden kanssa. Hahmojen lisääminen onnistuu helposti drag-and-drop-tyylillä ja vuorovaikutukset lisätään if-lausekkeiden avulla.

Tarkkasilmäisimmät ovat voineet pelata Game Builderia jo marraskuusta lähtien, mutta Google näki vasta nyt aiheelliseksi kertoa pelin olemassa olosta julkisesti.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto