AfterDawn: IT-alan uutiset

Trump on valmis höllentämään Huawei-pakotteita – Kiinan pitää toimia

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.6.2019 17:53 Kommentteja (1)

Trump on valmis höllentämään Huawei-pakotteita – Kiinan pitää toimia

Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Steven Mnuchin kertoi viikonloppuna, että Donald Trump voisi keventää Huaweille asetettuja pakotteita, mikäli Yhdysvallat ja Kiina pääsevät eteenpäin maiden välisissä kauppaneuvotteluissa. Huawei-pakotteet eskaloituivat kun Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset neuvottelut ajautuivat karille.
Aikaisemmin Huawei-pakotteiden on viestitty liittyvän kansalliseen turvallisuuteen eikä se siten olisi riippuvainen Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasuhteista. Valtiovarainministerin kommenttien mukaan Trump voisi kuitenkin olla valmis joihinkin myönnytyksiin jos kauppaneuvotteluissa päästään nykyisestä pattitilanteesta eteenpäin.

Yhdysvallat on varoittanut liittolaisiaan Huawein 5G-verkkoteknologian käytöstä, koska Kiina voi pakottaa Huawein piilottamaan tukiasemiinsa takaovia, joiden kautta Kiinan hallinto voisi vakoilla esimerkiksi sotilastukikohtia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

111.6.2019 10:19

Härskiä painostusta, jossa kansallista turvallisuutta käytetään tekosyynä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto