AfterDawn: IT-alan uutiset

Chrome uudistuu sisältä – Mainosblokkerit joutuvat muuttamaan toimintaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.5.2019 09:29

Chrome uudistuu sisältä – Mainosblokkerit joutuvat muuttamaan toimintaa Tammikuussa Google sai mainosestäjäkehittäjien vihat niskaansa, kun yhtiö kertoi luopuvansa Chromen webRequest-rajapinnasta. Mainosblokkereiden käyttämän rajapinnan tilalle nettijätti tarjoaa uutta declarativeNetRequest-rajapintaa, joka kuitenkin sisältää useita toiminnallisia rajoitteita vanhaan verrattuna.
Aktiivisesta vastustuksesta huolimatta Google on päättänyt edetä suunnitelmiensa kanssa. Tulevaisuudessa Manifest V3 -muutoksen myötä vanha webRequest-rajapinta tulee säilymään, mutta sen käyttö mainosten estämiseen estyy. Rajoitukseen on kuitenkin olemassa yksi poikkeus: Chromen Enterprise-käyttäjät voivat edelleen käyttää webRequestia sisältöjen estämiseen.

Enterprise-poikkeuksen taustalla lienee halu säilyttää isojen yritysten sisäisten laajennosten toimintavarmuus.

Mainosestolaajennokset eivät muutu toimintakyvyttömiksi muutoksen takia, mutta osa joutuu muuttamaan toimintatapaa radikaalisti. Käytännössä esimerkiksi uBlock Origin ja Ghostery joutuvat siirtymään AdBlock Plussan käyttämään sääntöpohjaiseen malliin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto