AfterDawn: IT-alan uutiset

Yllätyskäänne – Microsoft ja Sony aloittivat yhteistyön pilvipelaamisessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.5.2019 05:50

Yllätyskäänne – Microsoft ja Sony aloittivat yhteistyön pilvipelaamisessa Microsoft ja Sony ovat toistensa arkkivihollisia pelaamisessa, mutta yhtiöt ovat löytäneet tästä huolimatta yhteisen sävelen pilvipelipalveluissa. Yhtiöiden solmiman kumppanuuden myötä ne kehittävät yhdessä Microsoft Azuren päälle peli- ja sisältösuoratoistopalveluita.
Käytännössä Sonyn nykyinen pelisuoratoistopalvelu tullaan siirtämään Microsoftin Azure -palvelimille ja sen jatkokehitys tulee tapahtumaan niin ikään Microsoftin pilvessä. Yhtiöt kertoivat myös aikovansa luoda parempia kehitysalustoja sisällöntuottajien tarpeisiin. Microsoft kehittää itse parhaillaan xCloud-nimen alla omaa pelisuoratoistopalvelua ja ilmeisesti osa tästä teknologiasta tulee myös Sonyn käyttöön.

Yhteistyön taustalla lienee Microsoftin pragmaattinen katsontakanta pilvipalveluiden liiketoiminnan kasvattamisessa. Ohjelmistojätti olisi voinut kieltäytyä yhteistyöstä, mutta silloin Sony olisi voinut turvautua Amazoniin tai oman pelisuoratoistopalvelun esitelleeseen Googleen.

Sonyn ja Microsoftin yhteistyö kattaa myös tekoälyn. Sony aikoo kehittää älykkäitä kamerakennoja, joissa hyödynnetään Microsoftin Azure AI -tekoälyä, minkä lisäksi Sony aikoo hyödyntää Microsoftin tekoälyä omissa kuluttajatuotteissa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto