AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebookin perustaja haluaisi pilkkoa yhtiön pienempiin osiin – Facebook pöyristyi ajatuksesta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.5.2019 09:58

Facebookin perustaja haluaisi pilkkoa yhtiön pienempiin osiin – Facebook pöyristyi ajatuksesta Facebookin alkuperäisiin perustajiin kuuluva Chris Hughes on kirjoittanut The New York Timesiin paljon huomiota herättäneen mielipidekirjoituksen, jossa kuvaillaan yhteisöpalvelun haalimaan monopolistista valtaa ja vaaditaan yhtiön pilkkomista osiin.
Hughesin mukaan Facebook on omalla orgaanisella kasvullaan ja muutamilla yritysostoilla onnistunut nappaamaan alustojensa piiriin valtaosan Internetiä käyttävästä väestöstä. Facebookilla itsellään on jo 2,3 miljardia käyttäjää, WhatsAppilla on 1,6 miljardia käyttäjää, Facebook Messengerillä 1,3 miljardia käyttäjää ja Instagramilla on noin miljardi käyttäjää.

Näiden alustojen kautta Facebook siis tavoittaa lähes jokaisen Internetiä käyttävän ihmisen ja niiden teknisillä ratkaisuilla on vaikutusta siihen, millaista tietoa heille päivittäin esitetään. Facebookin ratkaisuilla on jo yksistään suuri vaikutus ihmisten yksityisyydensuojan tasoon. Facebookilla on siis valtavan suuri maailmanlaajuinen valta, minkä takia yhtiö pitäisi Hughesin mielestä pilkkoa pienempiin osiin.

Facebook myöntää, että valtava menestys tuo mukanaan suuren vastuun, jonka yhtiö on valmis myös kantamaan. Yhtiö ei kuitenkaan kannata ajatusta, että vastuuta lisättäisiin pilkkomalla menestyvä yritys, vaan ennemminkin kattavan sääntelyn avulla.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Tätä Huawein Android-lisenssin poisto tarkoittaa: Miljoonat sovellukset lakkaavat toimimasta, tietoturva rapautuu, Chrome poistuu, Gmail poistuu, ... Tätä Huawein Android-lisenssin poisto tarkoittaa: Miljoonat sovellukset lakkaavat toimimasta, tietoturva rapautuu, Chrome poistuu, Gmail poistuu, ... (20.5.2019 12:32)
Googlen eilinen päätös poistaa Huawein Android-lisenssi vaikuttaa Huawein tuleviin malleihin radikaalisti. Vaikka Huawei voikin kiertää rajoituksia monin tavoin, on yhtiön laitteiden käytettävyys ....
1 kommentti
Huawein puhelinten ja tietokoneiden valmistus saattaa pysähtyä kuin seinään - Broadcom, Intel ja Qualcomm lopettivat piirien toimitukset Huawein puhelinten ja tietokoneiden valmistus saattaa pysähtyä kuin seinään - Broadcom, Intel ja Qualcomm lopettivat piirien toimitukset (20.5.2019 11:15)
Huawei sai iskun vasten kasvoja eilen, kun Google poisti yhtiön Android-lisenssin. Nyt lunta on tullut tupaan myös toisella tavalla, kun yhdysvaltalaiset piirivalmistajat, Intel, Qualcomm ja ....
Hittiräiskintäpeli Call of Duty julkaistaan älypuhelimille Hittiräiskintäpeli Call of Duty julkaistaan älypuhelimille (20.5.2019 05:58)
PC:llä huippusuosioon noussut räisikintäpelisarja Call of Duty tekee tuloa mobiililaitteisiin. Activision on avannut ennakkorekisteröitymisen julkaistavalle Call of Duty: Mobile -pelille. ....
Miten käy nykyisten Huawei-puhelimien? Google Play -sovelluskauppa toimii edelleen Miten käy nykyisten Huawei-puhelimien? Google Play -sovelluskauppa toimii edelleen (20.5.2019 05:47)
Kiinan ja Yhdysvaltojen käydessä ankaraa kauppapoliittista taistelua, Huawei on joutunut rintamalinjojen väliin pahemman kerran. Yhdysvallat on yrittänyt estää Huawein matkapuhelinverkkoteknologian ....
1 kommentti
Reuters: Google lopettaa Android-yhteistyön Huawein (ja Honorin) kanssa - estää pääsyn Gmailiin ja Play -kauppaan Reuters: Google lopettaa Android-yhteistyön Huawein (ja Honorin) kanssa - estää pääsyn Gmailiin ja Play -kauppaan (19.5.2019 21:56)
Google on keskeyttänyt kaiken yhteistyön Huawein kanssa. Keskeytys koskee kaikkia laitteita ja ohjelmistoja, jotka eivät kuulu avoimen lähdekoodin alaisuuteen. Päätöksen suorin ja välittömin ....
8 kommenttia

Uutisarkisto