AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft helpottaa tekoälyn käyttöä – Ei vaadi lainkaan ohjelmointia

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 3.5.2019 12:08

Microsoft helpottaa tekoälyn käyttöä – Ei vaadi lainkaan ohjelmointia

Tekoäly kiinnostaa ihmisiä nyt poikkeuksellisen paljon, mikä on näkynyt myös Helsingin yliopiston ilmaisen tekoälykurssin suosiossa. Koneoppimisen hyödyntäminen käytännössä vaatii kuitenkin erityisosaamista.
IT-jätit yrittävät kuitenkin tehdä tekoälyn ja koneoppimismallien käytöstä mahdollisimman yksinkertaista, jolloin niitä voidaan hyödyntää melko pienilläkin resursseilla toimivissa yrityksissä ja palveluissa. Microsoft on esimerkiksi esitellyt Azure-pilvilaskentapalveluun uuden käyttöliittymän, jonka avulla tekoälyä voidaan soveltaa omaan tietokanta-aineistoon ilman ohjelmointia.

Azuren tarjoamien koneoppimismallien käyttöön tarvitaan vain aineisto sekä tieto siitä, miten aineistoa halutaan tulkita ja millaista lopputulosta Azurelta toivotaan. Palvelulla voidaan esimerkiksi luokitella aineistoa tai luoda ennustavia malleja. Mikäli osaaminen riittää, löytyy käyttöliittymästä edistyneempiäkin valintoja, käyttäjä voi esimerkiksi säätää erilaisia Microsoftin tarjoamiin algoritmeihin vaikuttavia parametrejä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto