WikiLeaksin Julian Assange on pidätetty Lontoossa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 11.4.2019 13:26

WikiLeaksin Julian Assange on pidätetty Lontoossa Seitsemän vuotta Ecuadorin suurlähetystössä paossa ollut WikiLeaksin perustaja Julian Assange on pidätetty Lontoossa. Hänet on pidätetty Ecuadorin suurlähetystössä, syytteenä takuita vastaan vapaana olemisen ehtojen rikkominen.
Assange pakeni lain kouraa ja pelkoa Yhdysvaltoihin luovutuksesta vuonna 2012 Lontoossa sijaitsevaan Ecuadorin suurlähetystöön, kun maa myönsi hänelle turvapaikan. Häntä vastaan oli nostettu syytteet seksuaalirikoksista ja hän pelkäsi, että joko Ruotsi tai Britannia voisi luovuttaa hänet Yhdysvaltoihin vastaamaan WikiLeaksin kautta tehdyistä paljastuksista, mm. Yhdysvaltain tiedustelukäytännöistä.

Britannian poliisi on pidättänyt hänet sen jälkeen kun Ecuadorin hallitus oli perunut häneltä turvapaikan. Ecuador perustelee turvapaikkastatuksen poistamista sillä, että Assange on rikkonut kansainvälisiä sopimuksia.

WikiLeaks nousi otsikoihin vuosikymmen sitten vuodettuaan Yhdysvaltain tiedustelulähteiden tietoja julkisuuteen. Assange on Australian kansalainen.Päivitys 13:58:

Ecuadorin presidentti Lenin Moreno on kertonut Twitterissä sopineensa sitovasti Britannian hallituksen kanssa, että Britannia ei luovuta Assangea sellaiseen maahan, jossa häntä voi uhata kuolemantuomio. Tämä rajannee pois mahdollisuuden luovutuksesta Yhdysvaltoihin.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna (20.9.2019 13:10)
Googlen Project Ihmehimmeli on tekoälyprojekti, joka tuo biologiasta opittua ajallista koodausta (temporal coding) koneoppimiseen ja tekoälykehitykseen.
Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa (20.9.2019 05:51)
Sähköautojen vyörymistä markkinoille ei voi estää enää mikään ja autoilun muutos näyttää saaneen kunnon sysäyksen myös Amazonin puolelta. Verkkokauppajätti on nimittäin tilannut peräti 100 000 ....
iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi (20.9.2019 05:35)
Apple on julkaissut iOS 13 -käyttöjärjestelmäpäivityksen sitä tukeville laitteilla. Käytännössä päivityksen voi asentaa iPhone 6S:ään uudemmille iPhone-malleille sekä 7. sukupolven iPod touchille. ....
iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia (19.9.2019 20:06)
iPhone 11 Pro -puhelimien käyttömuistin määrään on liittynyt ristiriitaisia tietoja ja soppaa hämmentää entisestään sovelluskehittäjä Steve Troughton-Smithin spekulaatiot. Hänen mukaansa puhelimista ....
Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? (19.9.2019 17:21)
Huawei on nyt palannut älypuhelinareenoille esittelemällä Mate 30:n ja Mate 30 Pron. Yhtiö ei tietenkään ollut missään välissä pois markkinoilta, mutta Yhdysvaltojen asetettua Huawein mustalle ....

Uutisarkisto