WikiLeaksin Julian Assange on pidätetty Lontoossa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 11.4.2019 13:26

WikiLeaksin Julian Assange on pidätetty Lontoossa Seitsemän vuotta Ecuadorin suurlähetystössä paossa ollut WikiLeaksin perustaja Julian Assange on pidätetty Lontoossa. Hänet on pidätetty Ecuadorin suurlähetystössä, syytteenä takuita vastaan vapaana olemisen ehtojen rikkominen.
Assange pakeni lain kouraa ja pelkoa Yhdysvaltoihin luovutuksesta vuonna 2012 Lontoossa sijaitsevaan Ecuadorin suurlähetystöön, kun maa myönsi hänelle turvapaikan. Häntä vastaan oli nostettu syytteet seksuaalirikoksista ja hän pelkäsi, että joko Ruotsi tai Britannia voisi luovuttaa hänet Yhdysvaltoihin vastaamaan WikiLeaksin kautta tehdyistä paljastuksista, mm. Yhdysvaltain tiedustelukäytännöistä.

Britannian poliisi on pidättänyt hänet sen jälkeen kun Ecuadorin hallitus oli perunut häneltä turvapaikan. Ecuador perustelee turvapaikkastatuksen poistamista sillä, että Assange on rikkonut kansainvälisiä sopimuksia.

WikiLeaks nousi otsikoihin vuosikymmen sitten vuodettuaan Yhdysvaltain tiedustelulähteiden tietoja julkisuuteen. Assange on Australian kansalainen.Päivitys 13:58:

Ecuadorin presidentti Lenin Moreno on kertonut Twitterissä sopineensa sitovasti Britannian hallituksen kanssa, että Britannia ei luovuta Assangea sellaiseen maahan, jossa häntä voi uhata kuolemantuomio. Tämä rajannee pois mahdollisuuden luovutuksesta Yhdysvaltoihin.


AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna (6.12.2019 16:51)
YouTuben viime vuonna julkaisema Rewind-muistelovideo ei ollut nettikansan mieleen, sillä siitä tuli palveluin vihatuin (dislike) video. Tähän päivään mennessä videolle on annettu 17 miljoonaa ....
Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen (6.12.2019 16:00)
Puolijohdejätti Qualcomm ja Pokemon Go -pelistä parhaiten tunnettu Niantic Labs kehittävät yhdessä uuteen Snapdragon XR2 -alustaan perustuvia AR-laseja. Kehitteillä olevat AR-lasit eivät ....
Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) (6.12.2019 15:31)
Black Friday oli ja meni. Black Friday -tarjousjuhlan aikana nähtiin paljon tarjouksia kuulokkeiden kohdalla. Tarjouksessa olivat esimerkiksi Sennheiser HD 598 Cs, Sony WF-1000XM3 ja Sony WH-1000XM3 ....
Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera (6.12.2019 12:01)
Motorolan One -sarja sai taas uuden lisäyksen, sillä yritys julkisti Motorola One Hyper -puhelimen. Motorola on tänä vuonna tuonut markkinoille muun muassa Motorola One Macron, Motorola One ....
Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera (6.12.2019 11:05)
Samsungin komponenttikehityksestä on kuultu kamerasensoriuutisia muutamaan otteeseen tämän vuoden aikana. Yhtiö on kertonut kehittäneensä niin 64 kuin peräti 108 megapikselin kennot älypuhelimiin. ....

Uutisarkisto