AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft ja Google samoilla apajilla – xCloud tulee julkiseen testiin tänä vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 13.3.2019 14:17

Microsoft ja Google samoilla apajilla – xCloud tulee julkiseen testiin tänä vuonna Google pääsi juuri herkuttelemaan sillä, että se paljastaa GDC:ssä jotakin uutta ja mullistavaa pelaamisen saralla, mutta Microsoft vetää mattoa sen alta. Googlen odotetaan esittelevän pelien suoratoistopalvelun GDC:ssä, joten Microsoft päätti antaa nyt jo esimakua sen kilpailevasta xCloud-suoratoistopalvelusta.
Kehitteillä olevan xCloud-pilvipelipalvelun avulla Microsoft aikoo tuoda huipputason pelitarjonnan kaikille laitteille. Pilvipelipalvelu toimisi Xboxin lisäksi myös PC:llä ja mobiililaitteilla, kuten tableteilla tai älypuhelimilla. Palvelun tarkkaa julkaisupäivämäärää ei ole kerrottu, mutta palvelun odotetaan menevän julkiseen testaukseen vielä tämän vuoden aikana.

Microsoft demonstroi xCloudin toimintaa Inside Xbox -tapahtumassa, missä pelattiin Microsoftin Azure-palvelimen suorittamaa Forza Horizon 4 -peliä Android-puhelimella, johon oli kiinnitetty Xbox-peliohjain.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto