AfterDawn: IT-alan uutiset

Salasanattomasta netistä on tulossa totta – Nettistandardi sai vahvistuksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 5.3.2019 09:39

Salasanattomasta netistä on tulossa totta – Nettistandardi sai vahvistuksen

Avoimia nettistandardeja kehittävä World Wide Web Consortium (W3C) on vahvistanut Web Authentication -rajapinnan web-standardiksi. Sen avulla web-kehittäjät voivat sisällyttää verkkopalveluihin salasanattoman tunnistautumisen.
Rajapinnan määrityksiin ja kehittämiseen on ottanut osaa kaikki suurimmat nettijätit, kuten Alibaba, Apple, Google, Intel, Microsoft, Mozilla, SoftBank ja Tencent. Rajapinta mahdollistaa käytännössä verkkopalveluihin kirjautumisen biometrisen tunnistautumisen tai FIDO-avainten avulla. Sinun ei siis tarvitse tulevaisuudessa enää muistaa salasanoja, vaan sormenjäljellä tunnistautuminen riittää.

WebAuthn-rajapinnalle löytyy jo nyt laaja tuki. Käyttöjärjestelmien osalta tuki löytyy jo Windows 10:stä ja Androidista. Selaimissa tuki löytyy Google Chromesta, Mozilla Firefoxista ja Microsoft Edgestä. Safariin ominaisuus on kehitteillä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto