AfterDawn: IT-alan uutiset

Vähän järempi drone – Boeing paljasti miehittämättömän "hävittäjän"

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.3.2019 15:54

Vähän järempi drone – Boeing paljasti miehittämättömän "hävittäjän"

Miehittämättömistä lennokeista on tullut jo arkipäivää niin kuluttajamarkkinoilla kuin viranomaistyössäkin. Ilmailualan jätteihin kuuluva Boeing on päättänyt jatkojalostaa formaattia vähän pidemmälle esittelemällä miehittämättömän "hävittäjän".
Airpower Teaming System -nimisen järjestelmän tarkoituksena ei ole taistella yksin ilmatilassa, vaan ne toimivat miehitetyn hävittäjän rinnalla. ATS:ää voidaan hyödyntää esimerkiksi tiedusteluun ja tarkkailuun. Niiden avulla voidaan vähentää miehitetyn hävittäjän riskiä joutua vaaraan.

Boeingin mukaan ATS-järjestelmä kestää paremmin g-voimia ja niillä voidaan lentää pidempiä matkoja. Lisäksi sen suorituskyky on verrattavissa hävittäjiin. Järjestelmä on kehitetty täysin Australiassa ja ensilennot lennetään vuonna 2020. Esitellyt hävittäjät maksavat murto-osan tavanomaisiin hävittäjiin verrattuna.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto