Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto ei suostunut reikisteröimään Fortnite-tanssia

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 18.2.2019 14:14

Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto ei suostunut reikisteröimään Fortnite-tanssia Epic Games on haastettu jo kolmesti oikeuteen, tapauksissa joissa on kyse kuuluisien tanssiliikkeiden lisäämisestä sen hittipeli Fortniteen.
Nyt yksi haastajista on kokenut takaiskun, kun yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto ei suostunut rekisteröimään Alfonso Ribeiron "Carlton Dance"-tanssiliikettä. Alfonso Ribeiro on tullut tunnetuksi näyteltyään televisiosarja Bel-Airin prinssissä.

Carltonin tanssiliike on viraston mukaan toistuva liike, joka koostuu kolmesta tanssiaskeleesta. Viraston mukaan tanssiliikettä ei suojele tekijänoikeudet, joten on epäolennaista vaikka se olisi uniikki ja tunnuksenomainen. Lisäksi virasto kyseenalaistaa olisiko oikeudet tanssiliikkeeseen edes Ribeirolla. Tanssi tuli tunnetuksi samasta televisiosarjasta kuin Ribeiro itse, jossa hänen roolihahmonsa suoritti tanssiliikkeen.

Epäonnistuminen rekisteröidä tanssiliike todennäköisesti vaikeuttaa Ribeiron haastetta Epic Gamesiä vastaan. Lisäksi se vaikuttaa todennäköisesti kahteen muuhun haasteeseen, joskin räppäri 2 Millyn ja internetsensaatio Russel Horningin tapaukset eroavat Ribeiron haasteesta hieman.Ribeiro on haastanut oikeuteen myös koripallopeli NBA 2K-sarjan takana olevan Take-Two Interactiven tanssinsa käytöstä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella (11.12.2019 18:40)
Windows 7 -käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivitysten jakelu päättyy 14. tammikuuta 2020 eli noin kuukauden kuluttua. Tuon jälkeen Microsoft ei enää tarjoa ohjelmistotukea käyttöjärjestelmälle, ....
Hedman Partners sai lunta tupaan – Piraattikirjeen saaneella oikeus saada käsiinsä kerätyt tiedot Hedman Partners sai lunta tupaan – Piraattikirjeen saaneella oikeus saada käsiinsä kerätyt tiedot (11.12.2019 18:21)
Niin sanottuj pirtismikirjeitä Suomessa tehtaillut Hedman Partners on hävinnyt oikeudessa tapauksen, joka koski henkilötietojen luovuttamista. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat. Kyseisessä tapauksessa ....
Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special Edition myyntiin 12. joulukuuta - hinta 1299 euroa Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special Edition myyntiin 12. joulukuuta - hinta 1299 euroa (11.12.2019 17:19)
Samsung esitteli Galaxy Note10+ -huippupuhelimesta Star Wars Special Editionin 19. marraskuuta ja nyt tämä erikoisversio saadaan myyntiin Suomessa. Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special ....
Maksaisitko yli 60 000 euroa tietokoneesta? Apple tarjoaa sellaistakin vaihtoehtoa Maksaisitko yli 60 000 euroa tietokoneesta? Apple tarjoaa sellaistakin vaihtoehtoa (11.12.2019 06:16)
Olisitko valmis maksamaan pöytäkoneesta, näppäimistöstä ja hiirestä 60 119 euroa? Tuon verran nimittäin maksaa Applen uudistetun Mac Pron kallein mahdollinen kokoonpano. Järjestelmään ei vielä ....
The Pirate Bay kokeilee jälleen elokuvien suoratoistoa The Pirate Bay kokeilee jälleen elokuvien suoratoistoa (11.12.2019 05:58)
Huippusuosittuun tiedostonjakopalvelu The Pirate Bayhin on mitä ilmeisimmin tulossa uusia toimintoja. Aktiivikäyttäjät ovat huomanneet joidenkin palvelussa jaettavien videosisältöjen nimen perään ....

Uutisarkisto