Jälleen kerran valtava salasanavuoto – Täältä tarkistat tietosi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.2.2019 09:38

Jälleen kerran valtava salasanavuoto – Täältä tarkistat tietosi Tammikuussa verkossa alkoi kiertää Collection #1 -niminen datavaranto, johon on koostettu tietomurtojen seurauksena paljastunutta yli 770 miljoonaa uniikkia sähköpostia. Se on nyt saanut jatko-osat Collections #2–5, joihin sisältyy yli 2,2 miljardia uniikkia kirjautumistunnusta ja salasanaa. Kyseessä on siis kooltaan jopa kolminkertainen tietovuoto verrattuna paljon otsikoita aiheuttaneeseen Collection #1:een.
BitTorrent-verkossa jaettavat kirjautumistiedot on koostettu 845 gigatavun kokoiseen pakettiin, joka kattaa yhteensä 25 miljardia kirjausta. Näistä siis 2,2 miljardia on uniikkeja. Jo eilen tiedostoa oli ladattu yli tuhat kertaa ja mustilla markkinoilla tiedot ovat varmasti olleet jaossa jo pidemmän aikaa.

Suurin osa tiedoista on koostettu aiemmista isoista tietovuodoista, kuten esimerkiksi Yahoo-, Dropbox- ja LinkedIn-vuodoista. Massiivisen kokonsa takia on tietysti mahdotonta arvioida onko kaikki peräisin vanhoista vuodoista vai onko mukana uusia.

Omien tietojen tilanteen voi tarkistaa Have I Been Pwned -verkkosivustolta Collection #1:n osalta. Uusia kokoelmia sivustolle ei ole vielä lisätty, mutta uusimmat kokoelmat löytyvät HPI:n ylläpitämästä tarkastuspalvelusta (Hasso-Plattner-Institut).

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä (19.9.2019 05:54)
Video on tietolähteenä erinomainen, sillä se kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa ja yksi kuvakin on tunnetusti parempi kuin tuhat sanaa. Tiedon hakeminen videoista on kuitenkin hyvin haastavaa, ....
OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää (19.9.2019 05:38)
Kaikki hyvä vuotaa kyllä aikanaan ja näin on totisesti käynyt OnePlus 7T:lle, joka on tarkoitus esitellä maailmalle 26. syyskuuta. Jo entuudestaan me tiedämme puhelimen tekniset ominaisuudet. ....
Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen (18.9.2019 17:37)
Facebook on tänään esitellyt uuden sukupolven Portal-laitteet, joilla voit olla kotoa käsin yhteydessä ystäviisi tai sukulaisiin milloin tahansa. Portalit ovat käytännössä näyttöpäätteitä, joilla ....
2 kommenttia
Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa (18.9.2019 16:58)
Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen mukaan EU voisi laskea hiilidioksidipäästöjä merkittävästi edistämällä älypuhelimien vaihtosyklin pidentämistä. Pitkittämällä puhelimen vaihtoa vuodelle, ....
1 kommentti
HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia (18.9.2019 14:41)
HP esitteli kevyen kannettavan tietokoneen, joka on tarkoitettu paljon matkustavalle työntekijälle ja jossa panostetaan käyttäjän tietoturvaan. Uutuus kantaa nimeä HP Elite Dragonfly. HP Elite Dragonfly ....

Uutisarkisto