AfterDawn: IT-alan uutiset

Google ja Facebook saivat takaisin sertifikaatit – Sovelluskehitys rampautui hetkeksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.2.2019 10:23 Kommentteja (1)

Google ja Facebook saivat takaisin sertifikaatit – Sovelluskehitys rampautui hetkeksi

Tällä viikolla TechCrunch uutisoi kuinka Facebook ja Google jakavat yhtiön ulkopuolisille käyttäjille sovelluksia tiedonkeruutarkoituksessa. Sovellusten jakamisessa hyödynnettiin Applen myöntämiä yrityssertifikaatteja, jotka mahdollistaa sovellusten asentamisen iOS-laitteisiin App Storen ulkopuolisista lähteistä. Menettely rikkoi sopimusehtoja, minkä takia Apple hylkäsi yrityksille annetut sertifikaatit.
Facebookin ja Googlen sisällä tilanne johti kaaokseen, sillä yrityssertifikattien avulla yhtiöiden sisäiset kehitystiimit voivat testata kehitteillä olevia sovellusversioita. Kun yrityssertifikaatti hyllytettiin, eivät testisovelluksetkaan enää toimineet joten sovelluskehitys jumiutui pahemman kerran rangaistuksen ajaksi. Nyt Apple on kuitenkin palauttanut yhtiöiden sertifikaatit, joten tilanne alkaa normalisoitua.

Googlen Screenwise Meter- ja Facebookin Research-sovellukset oli suunniteltu laajamitaiseen tiedonkeruuseen. Yritykset houkuttelivat käyttäjiä asentamaan sovellukset iPhoneihin tarjoamalla lahjakortteja tai muita rahallisia etuja. Sovellusten jakelu perustui yrityssertifikaattiin, jota ei saa kuitenkaan hyödyntää kuin yrityksen sisäiseen käyttöön tarkoitetuissa ohjelmistoissa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

11.2.2019 14:43

Eli aivan yhtä tyhjän kanssa.


Win 10 Pro | Intel i7 8750h | GTX 1060 6GB | 32GB DDR4 | 500GB NVMe SSD + 1TB HDD

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto