AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekoäly haastoi e-urheilijat – Voitti lähes jokaisen ottelun

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.1.2019 09:17

Tekoäly haastoi e-urheilijat – Voitti lähes jokaisen ottelun

Tekoälyn voimaa on demonstroitu suurelle yleisölle vertailemalla sen kykyjä ihmistä vastaan. Tekoäly on asetettu pelaamaan ihmistä vastaan esimerkiksi Jeopardy!-arvuuttelupelissä, mutta sen lisäksi shakissa, kiinalaisessa Go-pelissä sekä shogissa.
Googlen DeepMind-yksikkö on myös haastanut kehittämänsä tekoälyn ihmistä vastaan tietokonepeleissä. DeepMindilla on pelattu ammattimaisia e-urheilijoita vastaan esimerkiksi StarCraft II -pelissä. Tekoäly todella pärjää ihmistä vastaan, sillä tuoreimmassa turnauksessa DeepMindin kehittämä AlphaStar-tekoälyohjelma päihitti ihmisen kymmenessä ottelussa. Ihminen voitti tekoälyn vuorostaan vain yhdessä ottelussa.

Vielä viime syksynä AlphaStar päihitti ihmisen StarCraft II:ssa Insane-vaikeustasolla vain noin joka toisessa pelissä. Parissa kuukaudessa on siis tullut reippaasti parannusta.
Tietokoneen vahvuudet eivät perustu siihen, että se kykenee tekemään nopeammin toimintoja kuin ihminen. AlphaStarin niin sanottu APM-lukema (actions per minutes) on keskimääräinen vain 277, kun taas ammattimainen e-urheilija tekee keskimäärin jopa 559 käskyä minuutissa. Tekoäly siis tekee siis järkevämpiä ratkaisuja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto