Googlelta suuri lahjoitus Wikipedialle

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.1.2019 09:37

Googlelta suuri lahjoitus Wikipedialle Google on lahjoittanut vapaata verkkotietosanakirjaa kehittävälle Wikipedialle 3,1 miljoonaa dollaria. Kolmannes summasta on tarkoitettu nykyisten hankkeiden ylläpitämiseen ja loput organisaation pidemmän aikavälin tukemiseen.
Google on lahjoittanut Wikipediaa ylläpitävälle Wikimedia Foundation säätiölle viimeisen kymmenen vuoden aikana kaikkiaan 7,5 miljoonaa dollaria. Hakukoneyhtiö yritti aikoinaan kilpailla Wikipediaa vastaan omalla Knol-palvelulla, jossa sisältöä tuottivat vapaaehtoisten sijaan ammattilaiset. Google hyödyntää Wikipedian sisältöä omissa tuotteissaan, joten Googlella on motiivia myös tukea ilmaista palvelua.

Rahan lisäksi Google tarjoaa Wikipedian käyttöön tekoälyä hyödyntäviä työkaluja. Niiden avulla pyritään tukea sisällöntuotantoa aliedustetuilla kielillä. Lisäksi Google tarjoaa pääsyn Custom Search- ja Cloud Vision -rajapintoihin, joilla helpotetaan lähteiden löytämistä lisättyihin tietoihin.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto