Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 21.1.2019 10:04 Kommentteja (1)

Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut Markkinaoikeus on määrännyt suomalaisen verkkopiraatin maksamaan 100 euron vahingonkorvaukset Crystalis Entertainmentille kahden Black Sails -televisiosarjan jakson jakamisen takia. Crystalista edusti lakitoimisto Hedman Partners, joka on kerännyt kyseenalaista julkisuutta lähettämillään kiristyskirjeillä.
Vastaajalle maksettavaksi tuli kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä satasen vahingonkorvaus, sillä hän joutuu myös maksamaan vastapuolen yli 23 000 euron oikeudenkäyntikulut. Markkinaoikeuden tuomarit äänestivät päätöksestä tasan 2–2, jolloin puheenjohtajan ääni ratkaisi asian kantajan eduksi. Tuomiosta on mahdollista valittaa korkeimpaan oikeuteen, mikäli korkeinoikeus antaa valitusluvan.

Kantaja oli selvittänyt vastaajan salaavan käyttämänsä Wi-Fi-verkon, minkä sanottiin osoittavan vastaajan olevan Black Sails -jaksojen jakamisen takana. Vastaajan mukaan hän oli kuitenkin tekohetkellä matkalla ja matkan ajaksi hän poisti verkon salauksen, jotta hänen avovaimonsa pystyi käyttämään verkkoa.Tekijänoikeuslain 7. luvun pykälässä 60 a todetaan, että IP-osoitteen omistajan yhteystiedot voidaan selvittää, mikäli osoitteen takaa jaetaan "tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin" sisältöä ilman tekijän lupaa. Markkinaoikeuden päätöksen perusteella kahden jakson jakamisesta aiheutunut 100 euron vahinko on "merkittävä", sillä markkinaoikeus on alun perin antanut luvan IP-osoitteen omistajan selvittämiseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

121.1.2019 14:24

Oikeudenkäyntikuluihin pitäisi saada joku tolkku että olisivat edes jossain suhteessa korvauksiin. Ei ole mitään järkeä että pahimmassa tapauksessa euron riidasta voidaan aiheuttaa elinikäistä vahinkoa vastaajalle. Tapostakin voi selvitä helpommalla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella (11.12.2019 18:40)
Windows 7 -käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivitysten jakelu päättyy 14. tammikuuta 2020 eli noin kuukauden kuluttua. Tuon jälkeen Microsoft ei enää tarjoa ohjelmistotukea käyttöjärjestelmälle, ....
Hedman Partners sai lunta tupaan – Piraattikirjeen saaneella oikeus saada käsiinsä kerätyt tiedot Hedman Partners sai lunta tupaan – Piraattikirjeen saaneella oikeus saada käsiinsä kerätyt tiedot (11.12.2019 18:21)
Niin sanottuj pirtismikirjeitä Suomessa tehtaillut Hedman Partners on hävinnyt oikeudessa tapauksen, joka koski henkilötietojen luovuttamista. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat. Kyseisessä tapauksessa ....
Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special Edition myyntiin 12. joulukuuta - hinta 1299 euroa Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special Edition myyntiin 12. joulukuuta - hinta 1299 euroa (11.12.2019 17:19)
Samsung esitteli Galaxy Note10+ -huippupuhelimesta Star Wars Special Editionin 19. marraskuuta ja nyt tämä erikoisversio saadaan myyntiin Suomessa. Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special ....
Maksaisitko yli 60 000 euroa tietokoneesta? Apple tarjoaa sellaistakin vaihtoehtoa Maksaisitko yli 60 000 euroa tietokoneesta? Apple tarjoaa sellaistakin vaihtoehtoa (11.12.2019 06:16)
Olisitko valmis maksamaan pöytäkoneesta, näppäimistöstä ja hiirestä 60 119 euroa? Tuon verran nimittäin maksaa Applen uudistetun Mac Pron kallein mahdollinen kokoonpano. Järjestelmään ei vielä ....
The Pirate Bay kokeilee jälleen elokuvien suoratoistoa The Pirate Bay kokeilee jälleen elokuvien suoratoistoa (11.12.2019 05:58)
Huippusuosittuun tiedostonjakopalvelu The Pirate Bayhin on mitä ilmeisimmin tulossa uusia toimintoja. Aktiivikäyttäjät ovat huomanneet joidenkin palvelussa jaettavien videosisältöjen nimen perään ....

Uutisarkisto