AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi näyttöteknologia tulee – Samsung esitteli 75-tuumaista microLED-televisiota

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.1.2019 13:24 Kommentteja (1)

Uusi näyttöteknologia tulee – Samsung esitteli 75-tuumaista microLED-televisiota

Kymmenisen vuotta sitten odotettiin OLED-näyttöjen markkinavalloitusta kuin nousevaa Kuuta, mutta nyt huomio on siirtynyt jo seuraavaan näyttöteknologiaan. CES-messuilla kuuminta hottia on nyt microLED-näytöt.
Samsung esitteli jo viime vuoden messuilla valtavaa 146 tuuman The Wall -televisiota, jonka näyttömoduulit oli toteutettu microLED-tekniikalla. Tänä vuonna Samsung otti askeleen pienempään esittelemällä vain 75-tuumaista 4K-televisiota, joka perustuu niin ikään microLED-teknologiaan. Ajatus microLEDissä on käytännössä se, että jokaisen pikselin kolme väriä (alipikselit: R, G ja B) valaistaan omalla taustavalolla – mikroskooppisella LEDillä.

Toteutuksen ansiosta saavutetaan OLEDin kanssa kilpailukykyinen tai jopa parempi kuvanlaatu. Dynamiikka on pikselikohtaisen valaistuksen ansiosta erittäin korkea ja musta toistuu mustana. Lisäksi microLED-näytöt eivät kärsi OLEDille tyypillisistä ongelmista, kuten kuvan palamisesta.
MicroLED-teknologian kaupallistaminen alkanee suurista näyttöpaneeleista, sillä näyttöjen kokoonpano on erittäin haastavaa. Mitä pienempiä näytöt ovat, sitä pienempiä myös LEDien pitää olla – se tarkoittaa myös suurempaa vaikeuskerrointa kokoonpanoon.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

19.1.2019 01:18

Esiintymislavojen LED-taustaseinät skaalattu pienempään kokoon.

Radikaalilla pienentämisellä olisi vielä näppärämpi sovellus nanoLED-projektoreissa. Kunhan samalla saadaan lämmönhallinta toteutettua.

OLED kelpaa myös vaikka sen joutuisi useammin vaihtamaan jos hintalaatu -suhde on kunnossa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto