EU aloitti bug bounty -ohjelman – Bugeista jopa 90 000 euron palkkio!

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 31.12.2018 11:14

EU aloitti bug bounty -ohjelman – Bugeista jopa 90 000 euron palkkio! Euroopan komissio on aloittanut oman bug bounty -ohjelman, jossa innokkaille ja vapaaehtoisille ohjelmistokehittäjille tarjotaan tuhansien eurojen korvauksia, mikäli he löytävät avoimen lähdekoodin ohjelmistoista vakavia ohjelmointivirheitä. Parhaimmillaan virheen löytymisestä voi netota itselleen 90 000 euroa.
Komission bug bounty -ohjelma juontaa juurensa OpenSSL:n haavoittuvuuksien myötä perustetusta FOSSA-projektista (Free and Open Source Software Audit), jonka piirissä kartoitettiin mistä kaikista avoimen lähdekoodin ohjelmistoista EU on riippuvainen. OpenSSL:stä vuonna 2014 löydetyt haavoittuvuudet muistuttivat, että avoimen lähdekoodin ohjelmistoista huolehtiminen on myös niiden käyttäjien vastuulla.

Auditoinnissa löydettiin yhteensä 15 avointa ohjelmistoa, joista 14 on nyt mukana bug bounty -ohjelmassa. Palkkiosummien perusteella tärkeimmät ohjelmistot ovat PuTTY ja Drupal, joista on tarjolla 89 000 ja 90 000 euron palkkiot. Virheitä voi etsiä myös VLC-soittimesta, 7-zipistä ja KeePassista. Bug bounty -alustana EU käyttää HackerOnea ja Intigritiä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan (16.7.2019 18:52)
Keväällä norjalainen Telenor ilmoitti ostavansa osake-enemmistön suomalaisesta teleoperaattori DNA:sta. Telenor osti 54 prosentin osuuden yhtiöstä suurimmilta omistajilta, Finda Telecomsilta ....
Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: "Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno" (16.7.2019 18:06)
Sony on tänään julkistanut uuden Alpha-sarjan kameran, joka tarjoaa maailman ensimmäisenä kamerana 35 mm full-frame-kennon peräti 61 megapikselin resoluutiolla ja taustavalaistuksella. Sony ....
Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle (16.7.2019 17:52)
Intel on esitellyt tänään kahdeksasta miljoonasta neuronista koostuvan Pohoiki Beach -neurolaskentapiirin, jonka suunnittelun lähtökohdaksi on otettu ihmisen aivojen toiminnan simulointi. Neuromorfisen ....
Kysely paljasti Netflixin suosikkisarjat: Kärkipaikasta kisasi Orange is the New Black ja Stranger Things Kysely paljasti Netflixin suosikkisarjat: Kärkipaikasta kisasi Orange is the New Black ja Stranger Things (16.7.2019 17:26)
Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä, eli 4. heinäkuuta, julkaistu uusi kausi Stranger Thingsistä nosti nostalgisen kauhusarjan uudestaan pinnalle. Sarjan uusi kausi on ollut valtaisa suosio, ....
Yhdysvaltojen poliittinen johto iski hampaansa Facebookin virtuaalivaluuttaan Yhdysvaltojen poliittinen johto iski hampaansa Facebookin virtuaalivaluuttaan (16.7.2019 05:57)
Yhdysvalloissa kryptovaluuttakeskustelu on noussut poliittiseksi keskusteluniheeksi Facebookin esiteltyä hiljattain oman Libra-valuutan. Sittemmin poliitikot ovat alkaneet vaatia virtuaalivaluuttoja ....
1 kommentti

Uutisarkisto