Google ja imurifirma yhteistyöhön – Google saa karttadataa kodistasi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.11.2018 08:51 Kommentteja (1)

Google ja imurifirma yhteistyöhön – Google saa karttadataa kodistasi Google ja älykkäitä robotti-imureita kehittävä iRobot ovat solmineet yhteistyöstä, jonka myötä iRobot alkaa jakamaan Roomba-imureiden keräämää sisätilapaikkatietoa. Sisätilakarttoja on tarkoitus hyödyntää Googlen älykotihankkeissa.
iRobotin uudet Roomba i7+ -imurit kartoittavat kotien huoneita odometrisesti sekä kameroiden avulla, minkä ansiosta käyttäjä voi määritellä kustomoituja siivousaikatauluja tai vaihtoehtoisesti imuri voidaan käskeä siivoamaan vain tietty huone. Kun sama karttadata jaetaan Googlen kanssa, voidaan muutkin kodin älylaitteet paikantaa huonekohtaisesti.

Tulevaisuudessa imureiden kartoitusdatan pohjalta tiedetään missä älykkäät laitteet sijaitsevat huoneissa, jolloin laitteiden ohjaaminen puheella onnistuu luontevasti. Googlen edustajan mukaan tavoitteena ei ole vain luoda älykotia, vaan ajatuksellinen koti, jossa askareiden tekeminen ei edellytä niin paljoa isännän ohjausta tai toimenpiteitä.

Googlen mukaan sisätila-aineistoa ei aiota hyödyntää yhtiön mainosmyynnissä.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

13.11.2018 08:07

Ja kun nuo kartat tietoineen mitä kaikkea talossa on ja missä sijaitsevat, päätyvät vääriin käsiin niin siinäpä on murtomiehillä hyvä aihio tehdä keikkasuunnitelma etukäteen...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....
Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa (15.6.2019 11:09)
Hedman Partners on vuosien saatossa tehtaillut olan takaa niin sanottuja kiristyskirjeitä tai tekijänoikeuskirjeitä, joissa se on toimeksiantajansa puolesta vaatinut korvauksia BitTorrent-verkossa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto