AfterDawn: IT-alan uutiset

Google uudisti klassisen reCAPTCHA-tarkastimen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.10.2018 08:45

Google uudisti klassisen reCAPTCHA-tarkastimen Verkkosivuille kirjautumisen yhteydessä voi vastaan tulla ajoittain reCAPTCHA-niminen tarkistin, jonka tehtävänä on auttaa sivustoa määrittämään onko palveluun kirjautuva käyttäjä oikea ihminen vai onko hän pelkkä botti, joka voisi aiheuttaa ilkivaltaa palvelussa.
reCAPTCHA-tarkistin kysyy käyttäjältä yleensä mitä enemmän tai vähemmän epäselvissä kuvissa lukee. Mikäli käyttäjä vastaa oikein, on häntä pidetty todennäköisesti oikeana ihmisenä. Samalla reCAPTCHA-testit auttoivat historiallisten dokumenttien merkistötunnistuksessa.

Googlen kehittämässä uudessa reCAPTCHA v3:ssa tällainen tunnistinvaihe on häivytetty pois käyttäjän näkyvistä. Sen sijaanjärjestelmä analysoi aktiivisesti käyttäjien toimia palvelussa. Analyysin tuloksena syntyy pisteytys (arvo välillä 0–1), jonka pohjalta voidaan arvioida kuinka robottimaisesti käyttäjä toimii verkkosivulla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: reCAPTCHA Google
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto