Google uudisti klassisen reCAPTCHA-tarkastimen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.10.2018 08:45

Google uudisti klassisen reCAPTCHA-tarkastimen Verkkosivuille kirjautumisen yhteydessä voi vastaan tulla ajoittain reCAPTCHA-niminen tarkistin, jonka tehtävänä on auttaa sivustoa määrittämään onko palveluun kirjautuva käyttäjä oikea ihminen vai onko hän pelkkä botti, joka voisi aiheuttaa ilkivaltaa palvelussa.
reCAPTCHA-tarkistin kysyy käyttäjältä yleensä mitä enemmän tai vähemmän epäselvissä kuvissa lukee. Mikäli käyttäjä vastaa oikein, on häntä pidetty todennäköisesti oikeana ihmisenä. Samalla reCAPTCHA-testit auttoivat historiallisten dokumenttien merkistötunnistuksessa.

Googlen kehittämässä uudessa reCAPTCHA v3:ssa tällainen tunnistinvaihe on häivytetty pois käyttäjän näkyvistä. Sen sijaanjärjestelmä analysoi aktiivisesti käyttäjien toimia palvelussa. Analyysin tuloksena syntyy pisteytys (arvo välillä 0–1), jonka pohjalta voidaan arvioida kuinka robottimaisesti käyttäjä toimii verkkosivulla.

Tägit: reCAPTCHA Google
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö (17.6.2019 05:40)
Yhdysvaltojen asettamat pakotteet Huaweita vastaan voivat kirpaista pahemman kerran. Bloombergin tietojen mukaan Huawei odottaa sen kansainvälisen älypuhelinmyynnin laskevan peräti 40–60 prosentilla ....
Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....

Uutisarkisto