AfterDawn: IT-alan uutiset

Google uudisti klassisen reCAPTCHA-tarkastimen

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 30.10.2018 08:45

Google uudisti klassisen reCAPTCHA-tarkastimen Verkkosivuille kirjautumisen yhteydessä voi vastaan tulla ajoittain reCAPTCHA-niminen tarkistin, jonka tehtävänä on auttaa sivustoa määrittämään onko palveluun kirjautuva käyttäjä oikea ihminen vai onko hän pelkkä botti, joka voisi aiheuttaa ilkivaltaa palvelussa.
reCAPTCHA-tarkistin kysyy käyttäjältä yleensä mitä enemmän tai vähemmän epäselvissä kuvissa lukee. Mikäli käyttäjä vastaa oikein, on häntä pidetty todennäköisesti oikeana ihmisenä. Samalla reCAPTCHA-testit auttoivat historiallisten dokumenttien merkistötunnistuksessa.

Googlen kehittämässä uudessa reCAPTCHA v3:ssa tällainen tunnistinvaihe on häivytetty pois käyttäjän näkyvistä. Sen sijaanjärjestelmä analysoi aktiivisesti käyttäjien toimia palvelussa. Analyysin tuloksena syntyy pisteytys (arvo välillä 0–1), jonka pohjalta voidaan arvioida kuinka robottimaisesti käyttäjä toimii verkkosivulla.

Tägit: reCAPTCHA Google
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto