Imuriyhtiö perustaa sähköautotehtaan Singaporeen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.10.2018 11:53

Imuriyhtiö perustaa sähköautotehtaan Singaporeen Kodinkoneistaan tunnettu Dyson kertoi vuonna 2017 aikeistaan laajentua sähköautomarkkinoille. Nyt suunnitelmissa on otettu ensimmäinen iso askel eteenpäin, sillä yhtiön hallitus on päättänyt rakentaa oman sähköautojen kokoonpanolaitoksen Singaporeen.
Dysonin tavoitteena on aloittaa autotehtaan rakentaminen tämän vuoden joulukuussa ja tuotantokunnossa sen pitäisi olla vuonna 2020. Mikäli yhtiön suunnitelmiin ei tule ylimääräisiä viivästyksiä, voidaan ensimmäinen Dyson-merkkinen sähköauto tuoda markkinoille vuonna 2021. Yhtiön perustaneen James Dysonin mukaan yhtiö aikoo lanseerata täysin uudenlaisen sähköauton.

Ensimmäiseksi markkinoille tulee todennäköisesti high-end-markkinoille tarkoitettu ajoneuvo ja myöhemmässä vaiheessa Dyson lähtee massamarkkinoille hieman edullisemmilla autoilla. Koska Dysonilla ei ole ennestään kokemusta sähköautoista, joutuu yhtiö kokoamaan oman tiimin alusta lähtien itse. Käynnissä onkin yli 300 insinöörin rekrytoinnit Hullavingtonin tutkimuskeskukseen.

Tägit: sähköauto Dyson
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com Ale - lista parhaista tarjouksista Verkkokauppa.com Ale - lista parhaista tarjouksista (17.6.2019 19:00)
Verkkokauppa.comilla on nyt käynnissä isompia kampanja. Alennuksia löytyy tietokoneista, puhelimista, televisioista ja paljon muista tuotteista. Kampanja on voimassa 17.6. - 30.6. välisenä aikana. ....
Huawein perustaja ennustaa – Huawein liiketoiminnalta katoaa pohja kokonaan Huawein perustaja ennustaa – Huawein liiketoiminnalta katoaa pohja kokonaan (17.6.2019 18:10)
Huawein toimitusjohtaja ja perustaja Ren Zhengfein mukaan yhtiö on tähän mennessä aliarvioinut Yhdysvaltojen asettamien pakotteiden vaikutuksen liiketoimintaan. Zhengfein arvion mukaan Huawei ....
Apple siirtyy 5G-aikaan – Qualcommin modeemit kelpaavat jälleen ensi vuonna Apple siirtyy 5G-aikaan – Qualcommin modeemit kelpaavat jälleen ensi vuonna (17.6.2019 17:34)
Apple siirtyy ensi vuonna 5G-aikaan, kertoo analyytikko Ming-Chi Kuo. Qualcommin ja Samsungin toimittamat 5G-piirit löytyvät kaikkein kalleimmista malleista, joiden näyttöjen koot ovat 5,4 ja 6,7 tuumaa. ....
Jos GPS rikkoontuu, Yhdysvallat kärsii miljardin dollarin edestä tappioita joka päivä Jos GPS rikkoontuu, Yhdysvallat kärsii miljardin dollarin edestä tappioita joka päivä (17.6.2019 09:40)
Tutkimuslaitos RTI International on selvittänyt Yhdysvaltojen hallinnon alaisuuteen kuuluvan National Institutes of Standards and Technologyn (NIST) toimeksiannosta kuinka suuri taloudellinen ....
Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö (17.6.2019 05:40)
Yhdysvaltojen asettamat pakotteet Huaweita vastaan voivat kirpaista pahemman kerran. Bloombergin tietojen mukaan Huawei odottaa sen kansainvälisen älypuhelinmyynnin laskevan peräti 40–60 prosentilla ....

Uutisarkisto