Netin tietoturva kohenee taas – Vanhat suojaustekniikat heitetään unholaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.10.2018 18:05

Netin tietoturva kohenee taas – Vanhat suojaustekniikat heitetään unholaan Markkinoiden suosituimpia verkkoselaimia kehittävät Apple, Google, Microsoft ja Mozilla ovat päättäneet yksissä tuumin lopettaa vanhentuneiden TLS 1.0- ja 1.1 -tekniikoiden tuen vuonna 2020. Mikäli verkkosivut haluaa pitää suojattuina, tulee ylläpitäjän päivittää protokollaa uudempaan.
Verkkosivujen tiedonsiirron turvaamiseen käytetty salaustekniikka on tavalliselle sukankuluttajalle tuttu ensisijaisesti nettiosoitteiden alussa olevasta https-etuliitteestä. Salausta käytettiin alun perin vain valikoiduilla sivustoilla, mutta Edward Snowdenin paljastusten ja teknologian halventumisen myötä HTTPS-sivuja on alkanut näkyä joka puolella.

TLS-tukeen tehtävillä muutoksilla ei ole järin suuria vaikutuksia, sillä Applen mukaan jo nyt Safari-verkkoselaimella tehdyistä yhteysmuodostuksista vain 0,36 prosenttia liittyy TLS 1.0:aa ja 1.1:tä käyttäviin sivuihin. Firefoxin kohdalla lukema on kaikkein korkein, 1,2 prosenttia.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö (17.6.2019 05:40)
Yhdysvaltojen asettamat pakotteet Huaweita vastaan voivat kirpaista pahemman kerran. Bloombergin tietojen mukaan Huawei odottaa sen kansainvälisen älypuhelinmyynnin laskevan peräti 40–60 prosentilla ....
Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....

Uutisarkisto