AfterDawn: IT-alan uutiset

Netin tietoturva kohenee taas – Vanhat suojaustekniikat heitetään unholaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.10.2018 18:05

Netin tietoturva kohenee taas – Vanhat suojaustekniikat heitetään unholaan

Markkinoiden suosituimpia verkkoselaimia kehittävät Apple, Google, Microsoft ja Mozilla ovat päättäneet yksissä tuumin lopettaa vanhentuneiden TLS 1.0- ja 1.1 -tekniikoiden tuen vuonna 2020. Mikäli verkkosivut haluaa pitää suojattuina, tulee ylläpitäjän päivittää protokollaa uudempaan.
Verkkosivujen tiedonsiirron turvaamiseen käytetty salaustekniikka on tavalliselle sukankuluttajalle tuttu ensisijaisesti nettiosoitteiden alussa olevasta https-etuliitteestä. Salausta käytettiin alun perin vain valikoiduilla sivustoilla, mutta Edward Snowdenin paljastusten ja teknologian halventumisen myötä HTTPS-sivuja on alkanut näkyä joka puolella.

TLS-tukeen tehtävillä muutoksilla ei ole järin suuria vaikutuksia, sillä Applen mukaan jo nyt Safari-verkkoselaimella tehdyistä yhteysmuodostuksista vain 0,36 prosenttia liittyy TLS 1.0:aa ja 1.1:tä käyttäviin sivuihin. Firefoxin kohdalla lukema on kaikkein korkein, 1,2 prosenttia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto