Uudet Volvot ohjautuvat Nvidian piirien voimalla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.10.2018 10:51 Kommentteja (1)

Uudet Volvot ohjautuvat Nvidian piirien voimalla Teslan sähköautoissa käytetään Nvidian kehittämiä piirejä, jotka hoitavat autojen autonomiseen ohjautuvuuteen tarvittavien tietojen käsittelyn, mutta yhtiö on sittemmin signaloinut aikeista siirtyä omiin piireihin. Nvidia on kuitenkin löytänyt uusia kumppaneita muualta, uusin asiakas on Volvo.
Nvidia on kertonut Volvon tilaavan siltä tekoälylaskentaan tarvittavia Drive AGX Xavier -laskentapiirejä uuden sukupolven autoihin. Piirien avulla Volvo toteuttaa tuleviin autoihinsa teknisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat tehtävien autonomisen suorittamisen. Piirit eivät vielä mahdollista autojen täysin itsenäistä ohjautumista, vaan autolle voidaan antaa ohjausvastuu tietyissä erikoistilanteissa (Level 2+ -ohjautuvuus).

Toimitettavan teknologian avulla Volvon autoihin on tulossa kuljettajan vireystilaa ja keskittymistä tarkkaileva järjestelmä. Lisäksi ajoneuvot kykenevät havainnoimaan koko ympäristöä jatkuvasti.Nvidian Drive AGX Xavier -pohjaisten autojen tuotanto alkaa näillä näkymin 2020-luvun alussa.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

111.10.2018 21:02

Level 2 -tasolla pitää koko ajan seurata auton liikkumista, joten ei sitä kovin hyödyllisenä voi pitää. Melkein mieluummin ajaa itse. Vasta level 4 antaa kuljettajalle jo paljon vapautta ja vain joissakin tilanteissa pitää ohjata itse. Level 5 on jo täysi automaatio, tämän saavuttamiseen on vielä matkaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....
Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet (21.10.2019 20:14)
GSP 370:t ovat tunnetun kuulokevalmistajan ehkä vähän vähemmän tunnetun pelilaiteosaston uusin tuotos. Sennheiserin langattomat uutuuskuulokkeet lupaavat loistavaa äänenlaatua ja jopa sadan ....
Päivän diili: Huippulaadukas 144hz pelinäyttö isossa alennuksessa, vain 159 euroa! Päivän diili: Huippulaadukas 144hz pelinäyttö isossa alennuksessa, vain 159 euroa! (21.10.2019 20:03)
Tänään taitaa olla uutta pelinäyttöä haikailevan onnen päivä! Päivän diiliksi olemme valinneet tällä kertaa Benq:n Zowie-sarjan pelinäytön, joka tarjoaa 144 hertsin peli-iloa erittäin edulliseen hintaan. ....
Apple yrittää kehittää iPhonen korvaajan – Ei tiedä vielä miksi sitä haluttaisiin ostaa Apple yrittää kehittää iPhonen korvaajan – Ei tiedä vielä miksi sitä haluttaisiin ostaa (21.10.2019 18:28)
Bloomberg peesaa tuoreessa jutussaan analyytikko Ming-Chi Kuota, jonka mukaan Apple olisi julkaisemassa usean vuoden ajan kehitteillä olleet AR-lasit ensi vuonna. Lasien ensiesiintyminen voisi ....

Uutisarkisto