AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalaisnainen Forbesin teknologiavaikuttajien listalla

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 9.10.2018 13:48

Suomalaisnainen Forbesin teknologiavaikuttajien listalla Hello Ruby -kirjoistaan tunnettu Linda Liukas nousi ainoana suomalaisena Forbesin Europe's Top 50 Women In Tech -listalle.
Forbes-lehti tunnetaan jokavuotisista rankinglistoistaan, joita seurataan tarkasti ympäri maailman. Europe's Top 50 Women In Tech -lista on ensimmäinen, jossa nostetaan eurooppalaisia naisteknologiavaikuttajia. Forbes suitsuttaa listallaan Liukasta muun muassa siitä, että hän on ollut perustamassa Rails Girls -metodia, jolla opetetaan tytöille koodauksen alkeita. Liukkaan uusin kirja Hello Ruby – Robotti koulussa sukeltaa Rubyn matkassa tekoälyn maailmaan. Tyttöjen mielestä robotinkin pitäisi päästä kouluun, mutta kuinka robotilta sujuu oppiminen? Kirja keskittyy tekoälyyn tasolla, jota ymmärtävät lapset ja aikuiset.
"Työssäni puolustan pienten tyttöjen ja poikien oikeutta ymmärtää teknologistuvaa maailmaa, mutta Forbesin lista osoittaa, että myös aikuiset kaipaavat epätyypillisiä roolimalleja teknologia-alalle", Liukas kommentoi pääsyään listalle. "Juuri tässä ajassa on tärkeää nostaa esiin eurooppalaisia roolimalleja teknologia-alalla. Euroopalla on syvyyttä, historiaa ja ihmiskeskeisyyttä haastaa Kiinan ja Yhdysvaltojen tarjoama visio maailmasta."
Linda Liukkaan Hello Ruby -ohjelmointikirja oli yksi suurimmista joukkorahoituspalvelu Kickstarterin lastenkirjaprojekteista. Vuonna 2018 kirja oli käännetty 25 kielelle.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Suomi Forbes
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto