AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft paljasti Project xCloudin – Pilvipelipalvelun testaus alkaa ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.10.2018 17:21

Microsoft paljasti Project xCloudin – Pilvipelipalvelun testaus alkaa ensi vuonna

Tämän vuoden E3-messuilla Microsoft kertoi kehittävänsä pilvipelipalvelua, joka mahdollistaisi Xbox-pelien pelamisen millä tahansa laitteella. Nyt tämä Project xCloud -palvelu on esitelty virallisesti suurelle yleisölle.
Microsoftin mukaan se aikoo aloittaa pilvipelipalvelun julkisen testaamisen ensi vuoden alussa. Prototyyppivaiheessa palvelua on testattu 10 Mbps:n yhteysnopeudella, mutta vaatimukset voivat muuttua tästä vielä paljonkin. Palvelun runkona käytetään Microsoftin nykyisiä Azure-konesaleja, joihin lisätään Xbox-konsoleista räätälöityjä palvelinkoneita, jotka laskevat grafiikat etäpelaajien ruuduille.

Palvelua on testattu niin konsoleilla, tietokoneilla kuin älypuhelimillakin. Tiedonsiirron viiveajat pyritään pitämään niin alhaisina, että hektisten taistelupelienkin pelaaminen 4G-verkossa onnistuu. Pelejä on mahdollista pelata Xboxin langattomalla Bluetooth-ohjaimella tai vaihtoehtoisesti laitteen kosketusnäytön kautta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto