AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn pää kääntyi sittenkin Fortnite-kiistassa

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 26.9.2018 21:32

Sonyn pää kääntyi sittenkin Fortnite-kiistassa Sony tuomassa täyden crossplay-ominaisuuden pelikonsolilleen.
Reilut kolme viikkoa sitten uutisoimme kuinka Sony ponnekkaasti puolusti kantaansa valinnalle estää crossplay Xbox- sekä Nintendo Switch-konsolien ja Playstation-konsolien välillä. Asia on noussut isosti esille Fortniten kasvaneen suosion myötä. Peli mahdollistaa eri alustojen pelaamisen keskenään, mutta Playstationilla se on ollut mahdollista vain PC-, Mac- ja mobiilipelaajien välillä. Microsoftin ja Nintendon konsolit Sony on jättänyt ominaisuuden ulkopuolelle, vaikka peli sen on mahdollistanut.

Nyt yritysjätti on kuitenkin uudelleen arvioinut kantaansa ja tänään ilmoittanut crossplay-ominaisuuden tulevan Fortniteen kaikkien alustojen välille. "Ensimmäinen askel on tänään alkava avoin beeta Fortnitelle, joka mahdollistaa pelaamisen, vuorovaikutuksen sekä pelaamisen jatkamisen niin Playstation 4:llä, Androidilla, iOS:lla, Nintendo Switchillä, Xbox Onella, Windowsilla kuin Macilläkin", kertoi Sonyn Playstation osaston johtaja John Kodera.

Epic Games reagoi uutiseen kertomalla työstävänsä ratkaisua pelaajille, jotka ovat joutuneet tekemään käyttäjätilin kahdesti voidakseen pelata kaikilla konsoleillaan.

Vielä kuun alussa Sonyn kanta oli, että "PS4 on paras alusta pelaamiseen", mutta nyt yhtiö kertoo ymmärtäneensä joidenkin pelien ympärillä yhteisön kehittyneen siihen pisteeseen, että crossplay-ominaisuus tuo lisäarvoa myös PS4-pelaajille. Koderan mukaan linjauksen muutos on merkittävä ja yhtiö työskentelee nyt tavoitteenaan täysin tuettu crossplay Fortnitelle sekä kertoo myös yhtiön avaavan alustaansa tulevaisuudessa.
Ehkä näemme ominaisuuden joskus myös muissa peleissä, kuten esimerkiksi Minecraftissä sekä Rocket Leaguessa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä Adobe esitteli uutta ohjelmistoa – Tällä luodaan AR-sisältöjä (16.10.2018 10:39)
Digitaalisten sisältöjen luomiseen tarkoitettujen ohjelmistojen kehitykseen erikoistunut Adobe on paljastanut Max-kehittäjätapahtumassaan uutta tietoa Project Aero -ohjelmistotuotteesta, jonka ....
Microsoftin perustaja menehtyi syöpään Microsoftin perustaja menehtyi syöpään (16.10.2018 10:22)
Bill Gatesin kanssa ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustanut Paul Allen on kuollut 65-vuotiaana. Allen paljasti ennen kuolemaansa sairastavansa non-Hodgkinin lymfoomaa ja saavansa hoitoa siihen. ....
DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....

Uutisarkisto