AfterDawn: IT-alan uutiset

Twitteriltä iloisia uutisia – Aikajanan saa ihan oikeasti aikajärjestykseen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.9.2018 11:27

Twitteriltä iloisia uutisia – Aikajanan saa ihan oikeasti aikajärjestykseen

Aktiivisia Twitterin lukijoita saattaa ärsyttää vuonna 2016 laajaan käyttöön otettu algoritminen fiidi, jossa yhteisöpalvelu yrittää parantaa potentiaalisesti kiinnostavien viestien näkyvyyttä. Twitterin perusluonteeseen kuitenkin kuuluu reaaliaikaisuus, minkä takia aikajanan toivoisi olevan kronologisesti oikeassa järjestyksessä.
Twitter on parin vuoden sulattelun myötä taipumassa sille kannalle, ettei uudistus mennyt ihan nappiin ja kriitikoiden sanoissa on vinha perä. Mikroblogipalvelu on nyt aloittamassa alkuperäisen kronologisen aikajanan testaamisen. Twitterin suunnitelmana on tarjota twiittaajille kahta vaihtoehtoa, joista toinen on edellä mainittu täysin kronologinen aikajana ja toinen on algoritmisesti toimiva parhaimpia paloja ylös nostava fiidi.

Jos haluaa eroon aikajanan epäkronologisuudesta, pitää asetuksista ottaa merkintä pois kohdasta "Show the best Tweets first". Tällä hetkellä asetus ei vaikuttaisi toimivan, joten se aktivoitanee hieman myöhemmin. Twitterin tarkoituksena on jalostaa toimintoa vielä niin, että käyttäjät voivat vaihdella vaihtoehtojen välillä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto