AfterDawn: IT-alan uutiset

Skype oppi tallentamaan videopuhelut – Näin se tapahtuu

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 5.9.2018 09:07

Skype oppi tallentamaan videopuhelut – Näin se tapahtuu

Videopuhelupalvelu Skypeen on lisätty kauan kaivattu ominaisuus: mahdollisuus tallentaa puheluita. Nauhoitus on ollut toki mahdollista jo esimerkiksi kolmansien osapuolien kehittämillä lisäosilla, mutta nyt puheluiden tallentaminen on osa Skypen sovelluksia.

Puheluiden nauhoittaminen Skypessä


Ominaisuus löytyy Skypen sovellusten uusimmista versioista (kaikilla tuetuilla alustoilla) – poikkeuksen tekee Windows 10, jolle nauhoituksen aktivoiva päivitys on tulossa vasta parin viikon kuluttua. Tallentaminen alkaa puhelun aikana klikkaamalla ruudun alareunassa olevaa +-kuvaketta ja valitsemalla valikosta nauhoituksen aloitus. Vastapuoli saa puhelun tallentamisesta tiedon.

Nauhoitus on mahdollista kahdenkeskisten puheluiden lisäksi ryhmäpuheluiden aikana. Tallenteelle tallentuu web-kameran kuvan lisäksi jaettu näyttö, jos sellaisen joku puheluun osallistujista aktivoi.
Videpuheluiden tallentamisprosessi tapahtuu Microsoftin pilvessä, eikä siis ole riippuvainen käyttäjien tietokoneista. Kun nauhoite on valmis, lähetetään nauhoittajalle linkki tallenteen lataamiseen. Linkki on voimassa 30 vuorokauden ajan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto