Applen seuraavasta uutuustuotteesta vihiä – Osti hologramminäytön kehittäjän

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.8.2018 09:02

Applen seuraavasta uutuustuotteesta vihiä – Osti hologramminäytön kehittäjän Spekulaatiot Applen kehittämistä hologrammilaseista ovat lähteneet uudelleen käyntiin kun Reuters uutisoi yhtiön ostaneen kuluvan vuoden aikana coloradolaisen Akonia Holographicsin. Kasvuyritys kehitti läpinäkyvää näyttöteknologiaa, jota voitaisiin hyödyntää esimerkiksi laajennettuun todellisuuteen perustuvissa laseissa.
Joukko holografian tutkimukseen erikoistunutta tutkijaa perusti Akonia Holographics vuonna 2012. Tarkoituksena oli keskittyä holografisen tiedon tallentamiseen, mutta melko pian perustamisen jälkeen yritys muutti suunnitelmiaan ja kehittämiskohteeksi otettiin näyttöteknologia. Kuuden vuoden aikana yhtiö tuotti noin 200 patentoitua keksintöä ja HoloMirror-niminen näyttötuote. HoloMirrorin etuihin kuuluu väritoisto, laaja näkökenttä sekä yksinkertainen rakenne, joka mahdollistaa kustannustehokkaan tuotannon.

Akonia hankki vuonna 2012 noin 11,6 miljoonan dollarin rahoituksen tuotekehitystä varten ja yhtiö oli nyt hankkimassa uutta rahoitusta jatkokehitystä varten. Apple näyttää kuitenkin tarttuneen tilaisuuteen ja osti yhtiön itselleen. Reutersin haastatteleman teollisuuslähteen mukaan Akonia on ollut viimeisen puolen vuoden ajan kovin hiljainen, joten yrityskauppa saattoi toteutua jo keväällä.

Laajennettua todellisuutta hyödyntäviä laseja ovat tuoneet markkinoille jo Microsoft (HoloLens) ja Magic Leap (One). Tulevien vuosien aikana katraaseen saattaa liittyä myös Apple.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....
Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa (15.6.2019 11:09)
Hedman Partners on vuosien saatossa tehtaillut olan takaa niin sanottuja kiristyskirjeitä tai tekijänoikeuskirjeitä, joissa se on toimeksiantajansa puolesta vaatinut korvauksia BitTorrent-verkossa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto