AfterDawn: IT-alan uutiset

Levy-yhtiöt myyvät osuuksiaan Spotifysta – Warner luopui osakkeista kokonaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 9.8.2018 06:37

Levy-yhtiöt myyvät osuuksiaan Spotifysta – Warner luopui osakkeista kokonaan Levy-yhtiö Warner Music on irtaantunut tänä keväänä pörssiin listautuneesta Spotifysta. Osakkeiden myynnistä Warner Music sai itselleen 504 miljoonaa dollaria.
Warner Musicin mukaan osakkeiden myyntiä ei tule nähdä luottamuspulana Spotifyta kohtaan. Levy-yhtiö uskoo suoratoistomusiikin olevan tulevaisuutta, mutta yhtiö kokee, ettei sen tule olla pitkäaikainen sijoittaja julkisesti noteeratussa yhtiössä. Warnerin toimitusjohtaja Steve Cooper ei kuitenkaan selventänyt sitä, että miksei se voisi omistaa musiikin jakeluun keskittynyttä yhtiötä.

Levy-yhtiöiden omistukset Spotifyssa voidaan kuitenkin nähdä ongelmana siinä mielessä, että alalle on syntynyt paljon kilpailua ja näin ollen levy-yhtiöt lisensoivat musiikkiaan samaan aikaan kilpaileville yhtiöille, vaikka omistusten näkökulmasta niiden kannattaisi ehkä suojella Spotifyta. Tilanne saattaa aiheuttaa ongelmia lisenssineuvotteluissa.

Sony Music ilmoitti jo toukokuussa myyvänsä puolet Spotify-omistuksestaan. Itsenäisiä levy-yhtiöitä edustava Merlin on taas myynyt jo aiemmin koko omistuksensa. Universal Music Group ei ole vielä ilmoittanut aikeistaan myydä osuuksiaan.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto