AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlelta yllättävä avaus – Alkaa tutkia tekoälyä Afrikassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 14.6.2018 06:11

Googlelta yllättävä avaus – Alkaa tutkia tekoälyä Afrikassa Google on yksi suurimmista tekoälyä kehittävistä ja toisaalta hyödyntävistä yrityksistä maailmassa. Investoinnit tekoälyyn jatkuvat edelleen ja uusia tutkimuskeskuksia avataan vuosittain, tällä kertaa hakukonejätti aikoo avata tekoälytutkimuskeskuksen Ghanaan.
Kyseessä on Googlen ensimmäinen tekoälytutkimuskeskus Afrikassa. Yhtiön mukaan tekoälyyn keskittyvät tapahtumat ovat kasvattaneet suosiotaan Afrikassa, minkä takia sekin on päättänyt investoida mantereelle.

Accran kaupunkiin perustettavan keskuksen tutkijat tekevät läheistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen ja viranomaisten kanssa. Samalla yhtiö selvittää millaisia hyödyntämismahdollisuuksia ja sovelluskohteita tekoälyllä voisi olla Afrikassa. Näillä näkymin tutkimuskeskuksessa keskitytään tekoälyn hyödyntämiseen terveydenhuollossa, maataloudessa ja koulutuksessa.

Tägit: tekoäly Google
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto