AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlelta yllättävä avaus – Alkaa tutkia tekoälyä Afrikassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.6.2018 06:11

Googlelta yllättävä avaus – Alkaa tutkia tekoälyä Afrikassa

Google on yksi suurimmista tekoälyä kehittävistä ja toisaalta hyödyntävistä yrityksistä maailmassa. Investoinnit tekoälyyn jatkuvat edelleen ja uusia tutkimuskeskuksia avataan vuosittain, tällä kertaa hakukonejätti aikoo avata tekoälytutkimuskeskuksen Ghanaan.
Kyseessä on Googlen ensimmäinen tekoälytutkimuskeskus Afrikassa. Yhtiön mukaan tekoälyyn keskittyvät tapahtumat ovat kasvattaneet suosiotaan Afrikassa, minkä takia sekin on päättänyt investoida mantereelle.

Accran kaupunkiin perustettavan keskuksen tutkijat tekevät läheistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen ja viranomaisten kanssa. Samalla yhtiö selvittää millaisia hyödyntämismahdollisuuksia ja sovelluskohteita tekoälyllä voisi olla Afrikassa. Näillä näkymin tutkimuskeskuksessa keskitytään tekoälyn hyödyntämiseen terveydenhuollossa, maataloudessa ja koulutuksessa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: tekoäly Google
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto