AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekoäly siirtyy massatuotantoon – Nvidia esitteli Isaacin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 4.6.2018 19:24

Tekoäly siirtyy massatuotantoon – Nvidia esitteli Isaacin Grafiikkapiirisuunnittelija Nvidia on paljastanut uuden Isaac-robottialustan, jonka avulla yritykset voivat kehittää tekoälyä hyödyntäviä uuden sukupolven tuotanto-, logistiikka-, rakennus ja maatalousrobotteja. Ajatuksena on, että laskenta-alustan avulla voidaan kehittää robotteja, jotka kykenevät toimimaan mahdollisimman itsenäisesti.
Nvidia Isaac perustuu raudan osalta yhtiön aiemmin esittelemään Jetson Xavier -laskentapiiriin, joka kykenee yhdeksän miljardin transistorin voimin laskemaan sekunnissa jopa 30 biljoonaa operaatiota. Piirin taustalla on Volta Tensor Core -grafiikkaprosessori, kahdeksanytiminen ARM64-suoritin, kaksi Nvidian itse kehittämiä syväoppimiskiihdytintä, kuvasignaaliprosessori, näköprosessori ja videoprosessori.

Itse Isaac on Jetson Xavierin ympärille rakennettu ohjelmistoratkaisupaketti, jonka avulla yritykset voivat alkaa hyödyntää tekoälymalleja ja simuloida niitä omissa tuotekehityshankkeissa. Kehityspaketilla on hinta 1300 dollaria kappaleelta ja sen jakelu yrityksille alkaa elokuussa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto