AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekoäly siirtyy massatuotantoon – Nvidia esitteli Isaacin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.6.2018 19:24

Tekoäly siirtyy massatuotantoon – Nvidia esitteli Isaacin Grafiikkapiirisuunnittelija Nvidia on paljastanut uuden Isaac-robottialustan, jonka avulla yritykset voivat kehittää tekoälyä hyödyntäviä uuden sukupolven tuotanto-, logistiikka-, rakennus ja maatalousrobotteja. Ajatuksena on, että laskenta-alustan avulla voidaan kehittää robotteja, jotka kykenevät toimimaan mahdollisimman itsenäisesti.
Nvidia Isaac perustuu raudan osalta yhtiön aiemmin esittelemään Jetson Xavier -laskentapiiriin, joka kykenee yhdeksän miljardin transistorin voimin laskemaan sekunnissa jopa 30 biljoonaa operaatiota. Piirin taustalla on Volta Tensor Core -grafiikkaprosessori, kahdeksanytiminen ARM64-suoritin, kaksi Nvidian itse kehittämiä syväoppimiskiihdytintä, kuvasignaaliprosessori, näköprosessori ja videoprosessori.

Itse Isaac on Jetson Xavierin ympärille rakennettu ohjelmistoratkaisupaketti, jonka avulla yritykset voivat alkaa hyödyntää tekoälymalleja ja simuloida niitä omissa tuotekehityshankkeissa. Kehityspaketilla on hinta 1300 dollaria kappaleelta ja sen jakelu yrityksille alkaa elokuussa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto