Netflixin sisältömiljardit menevät alkuperäistuotantoon: Vuoden lopussa yli 1000 Originals-sisältöä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 16.5.2018 15:01

Netflixin sisältömiljardit menevät alkuperäistuotantoon: Vuoden lopussa yli 1000 Originals-sisältöä Netflixin sisältöpomo Ted Sarandos on pääosin äänessä enemmän kuin yhtiön toimitusjohtaja ja pitkäaikainen keulakuva Reed Hastings. Viimeisten muutaman vuoden aikana Netflixin tärkeimmäksi osa-alueeksi on muodostunut oma sisältö, ja se näkyy budjeteissa.
Tänä vuonna Netflixin sisältöbudjetin odotetaan nousevan noin 8 miljardiin dollariin. Valtaisasta summasta leijonanosa menee yhtiön omaan tuotantoon, jota Netflix kutsuu nimellä Originals, eli alkuperäistuotanto.

Sarandos on paljastanut nyt, että suoratoistojätin uuden tuotannon ostosta peräti 85 prosenttia on alkuperäissisältöä, olipa kyseessä elokuva, sarja, dokumentti tai muu Originals-sisältö.

Sisältömiljardit ovatkin tuottaneet valtaisasti laadukasta katsottavaa Netflixiin ja tämän vuoden loppuun mennessä Sarandosin mukaan tarjolla on yli 1000 Originals-sisältöä, joista liki puolet on vielä julkaisematta. Lisensointisopimukset vaikuttavatkin olevan Netflixin kohdalla entistä enemmän historiaa, ja Sarandosin mukaan oma tuotanto tarjoaa paremmin vastinetta rahalle.

Yhtiö onkin laajentanut mm. reality-sarjojen puolelle, mutta edelleenkään Sarandosin mukaan Netflixillä ei ole aikeita lähettää live-televisiota, niinpä urheilua ja varsinkaan uutissisältöä ei nähdä Netflixissä vielä pitkään aikaan.

Kerroimme hiljattain toukokuun uusista Originals-sisällöistä, joista löytyy mm. Clive Owenin scifi-elokuva Anon ja tanskalaisdraama The Rain.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan (16.7.2019 18:52)
Keväällä norjalainen Telenor ilmoitti ostavansa osake-enemmistön suomalaisesta teleoperaattori DNA:sta. Telenor osti 54 prosentin osuuden yhtiöstä suurimmilta omistajilta, Finda Telecomsilta ....
Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: "Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno" (16.7.2019 18:06)
Sony on tänään julkistanut uuden Alpha-sarjan kameran, joka tarjoaa maailman ensimmäisenä kamerana 35 mm full-frame-kennon peräti 61 megapikselin resoluutiolla ja taustavalaistuksella. Sony ....
Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle (16.7.2019 17:52)
Intel on esitellyt tänään kahdeksasta miljoonasta neuronista koostuvan Pohoiki Beach -neurolaskentapiirin, jonka suunnittelun lähtökohdaksi on otettu ihmisen aivojen toiminnan simulointi. Neuromorfisen ....
Kysely paljasti Netflixin suosikkisarjat: Kärkipaikasta kisasi Orange is the New Black ja Stranger Things Kysely paljasti Netflixin suosikkisarjat: Kärkipaikasta kisasi Orange is the New Black ja Stranger Things (16.7.2019 17:26)
Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä, eli 4. heinäkuuta, julkaistu uusi kausi Stranger Thingsistä nosti nostalgisen kauhusarjan uudestaan pinnalle. Sarjan uusi kausi on ollut valtaisa suosio, ....
Yhdysvaltojen poliittinen johto iski hampaansa Facebookin virtuaalivaluuttaan Yhdysvaltojen poliittinen johto iski hampaansa Facebookin virtuaalivaluuttaan (16.7.2019 05:57)
Yhdysvalloissa kryptovaluuttakeskustelu on noussut poliittiseksi keskusteluniheeksi Facebookin esiteltyä hiljattain oman Libra-valuutan. Sittemmin poliitikot ovat alkaneet vaatia virtuaalivaluuttoja ....
1 kommentti

Uutisarkisto