AfterDawn: IT-alan uutiset

Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 22.3.2018 21:20 Kommentteja (1)

Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen.
Reilun 20 miljoonan vuosihinnaksi arvioitu diili jatkuu näillä näkymin ainakin kuuden vuoden ajan ja muun muassa Lappeenrannan Uutisille Telian Arda Basaranoglu on kommentoinut, että tarkoitus on panostaa "sekä tuotteen tekniseen tuotantoon että sisältöön". Tässä vaiheessa tuotteistuksesta on kuitenkin vielä varsin vähäisesti tietoa, mutta onneksi Telia on ryhtynyt aktiivisesti kertomaan tulevasta palvelusta.

Yksi esimerkki tästä on TeliaPartio-nimimerkillä toimiminen Tappara.co-keskustelualueella. Siellä Teliasta on kerrottu Liigan tulevista jakelukanavista ja niiden teknisestä toteutuksesta. Valitettavasti informaatiosta paljastuu melkoinen ongelma, joka ei todellakaan kerro panostuksista tekniseen tuotantoon.

Viestiketjussa TeliaPartio kertoo, että Liigan verkkotoisto toteutetaan Silverlight-tekniikalla ja vaatii kyseisen laajennuksen selaimeen. Ongelma on, että Microsoftin Silverlight-multimediateknologia on varsin vanha ja heikko tapa toteuttaa nettistriimejä.

Tietokoneella homman saa toimimaan selaimen kautta osoitteessa https://tv.telia.fi/3
Käytännössä vaatii Silverlight-laajennuksen toimiakseen, joten selain pitää valikoida sen mukaisesti. Firefox ja Edge selaimet ei mahdollista tätä laajennusta, joten niitä ei voi hyödyntää. Sanoisin, että Chrome on tässä fiksuin ratkaisu. Näistä edellä mainituista syistä johtuen Linux tai Chromebook tietokoneet ei pysty pyörittämään tätä systeemiä.

Niko@TeliaPartio


Uskoa ei tarvitse pelkästään teknologiatoimittajaa tai edes tekniikan asiantuntijoita, vaan itse Microsoft ei esimerkiksi tue yli kymmenen vuotta sitten julkaistua teknologiaa uusimmassa Edge-selaimessaan. Edgen lisäksi Firefox lopetti viime vuonna tuen – Netflix puolestaan siirtyi Firefoxinkin osalta HTML5:een jo kauan ennen tätä – ja Chrome on siirtynyt pois Silverlightista jo vuodesta 2015, joskin osittainen tuki löytyy edelleen.

Jopa Maikkarin kovasti kritisoitu Katsomo-verkkopalvelu luopui vuosi sitten Silverlightista.

Keskustelijat ovat pyrkineet saamaan tarkennusta Telian kommenttiin, ja täyttä selvyyttä ei aiheeseen suoraan anneta. Telian sivuilta selviää, että Chrome-suosituksessa kyseessä on käytössä oleva eri tekniikka, josta kerrotaan myös Twitter-ketjussa. Chromella palvelu toimii Telian omalla Chromen-laajennuksella (arvosanojen keskiarvo 1 tähti), jonka lisäksi vaaditaan (ainakin Mac-tietokoneilla) erillinen toisto-ohjelma nimeltään "Telia TV web soitin".

Toivottavasti Telian oma toistoalusta toimii ainakin paremmin kuin toiseksi alustaksi valittu Silverlight. Joka tapauksessa on selvää, että kyseessä on melkoisen erikoinen ratkaisu, joka ei missään tapauksessa täytä nykystandardin suoratoistopalvelun tasoa.

Lisätietoa Telia TV -palvelun teknisestä toteutuksesta ja sen rajoituksista löytyy Telian tukisivulta.

Tägit: Telia Telia TV Liiga
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.3.2018 13:20
Viivi400
Vahvistamaton

Hyvä infokanava!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Brittiviranomaiset eivät näe Huaweissa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle Brittiviranomaiset eivät näe Huaweissa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle (18.2.2019 18:28)
Yhdysvallat on yrittänyt ajaa kumppanimaissaan läpi ajatusta Huawei-boikotista. Kiinalaisen matkapuhelinverkkoteknologiaa kehittävän yhtiön on pelätty tarjoavan Kiinan hallinnolle mahdollisuuden ....
Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto ei suostunut reikisteröimään Fortnite-tanssia Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto ei suostunut reikisteröimään Fortnite-tanssia (18.2.2019 14:14)
Epic Games on haastettu jo kolmesti oikeuteen, tapauksissa joissa on kyse kuuluisien tanssiliikkeiden lisäämisestä sen hittipeli Fortniteen. Nyt yksi haastajista on kokenut takaiskun, kun ....
Rakastettu uutissovellus päivittyi: HIGH.FI Androidille korjaa bugeja, kyselee vähemmän oikeuksia Rakastettu uutissovellus päivittyi: HIGH.FI Androidille korjaa bugeja, kyselee vähemmän oikeuksia (18.2.2019 13:46)
Huikealla käyttäjäarvioiden keskiarvolla vuodesta toiseen jatkava uutissovelluksemme, HIGH.FI Uutisvahti Androidille, on päivittynyt pitkästä aikaa. Uusi versio parantaa mm. yhteensopivuutta ....
LG ei kiirehdi taipuviin älypuhelimiin – Markkinat eivät ole vielä valmiita LG ei kiirehdi taipuviin älypuhelimiin – Markkinat eivät ole vielä valmiita (18.2.2019 09:46)
Aasialaiset Android-merkit ovat yksi toisensa jälkeen ilmoittaneet tuovansa markkinoille taipuvanäyttöisiä älypuhelimia. Kaarevanäyttöisiä puhelimia on ollut markkinoille jo useampi vuosi, mutta ....
Applelta tulossa uusia Pro-tason Macejä – Palaa myös näyttöbisnekseen Applelta tulossa uusia Pro-tason Macejä – Palaa myös näyttöbisnekseen (18.2.2019 09:15)
Tämän vuoden iPhone-malliston ominaisuuksien lisäksi Ming-Chi Kuo on saanut vihiä Applen muistakin laitteista. Erityisesti Macit päivittyvät tänä vuonna. Kuon mukaan Apple olisi vihdoin päivittämässä ....

Uutisarkisto