AfterDawn: IT-alan uutiset

Google pakottaa sivustot suojattuihin yhteyksiin – Muuten luvassa merkintä turvattomuudesta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.2.2018 06:38 Kommentteja (1)

Google pakottaa sivustot suojattuihin yhteyksiin – Muuten luvassa merkintä turvattomuudesta

Edward Snowdenin tietovuotojen jälkeen teknologiayhtiöiden piirissä heräsi innostus siirtää keskeiset verkkopalvelut suojattujen HTTPS-yhteyksien taakse. Nyt suojatuista yhteyksistä on tulossa oletusarvo web-sivua aukaistaessa.
Google on ilmoittanut Chromium-kehitysbloginsa kautta, että tulevana kesänä julkaistavan Chrome 68 -version myötä selain näyttää kaikki ainoastaan suojaamatonta HTTP-yhteyttä tukevat verkkosivustot "Ei turvallisina". Tällä hetkellä HTTP-sivustoja käsitellään neutraalisti eli osoiteriville ei ilmesty mainintaa sivuston turvallisuudesta tai turvattomuudesta.

Sen sijaan HTTPS-sivut merkitään tällä hetkellä pienellä vihreällä "Turvallinen" -tekstillä. Googlen päätös merkitä kaikki HTTP-sivut turvattomiksi edistänee HTTPS-suojauksien käyttöönottoa laajemmin. Esimerkiksi AfterDawn on juuri siirtynyt suojattuihin HTTPS-yhteyksiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

19.2.2018 14:57

Mielestäni hyvä Googlelta.

On aika "Bad practise" milloin mistäkin "syystä" pitää salasanoja/muita henk.koht käyttäjätietoja sisältävä sivu ilman yhteyden salausta vielä herran vuonna 2018.

Joskus pitää potkia persuuksille, että tapahtuu.
Tämä siis sivuille joissa on esim nyt käyttäjätilejä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.2.2018 @ 14:57

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto