AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiinalaismies salakuljetti ja myi yli miljoonan dollarin edestä väärennettyjä iPhone- ja iPad-laitteita

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 3.2.2018 19:53

Kiinalaismies salakuljetti ja myi yli miljoonan dollarin edestä väärennettyjä iPhone- ja iPad-laitteita Kiinan tunnetaan väärennöksistään samalla tavoin kuin Pisa tunnetaan kaltevasta tornista. Vaikuttaa siltä, että kopioiminen on niin veressä Kiinassa, että jopa suuremmat yhtiöt tekevät sitä nokkaa kohauttamatta.
Erityisesti maailman arvokkain yhtiö, Apple, on ollut kiinalaiskopioiden vastaaottavana osapuolena ja vahinkoa on varmasti syntynyt niin millimetrityönä tehdyistä iPhone-kopioista kuin kiinalaisvalmistajien hieman hienovaraisemmista, mutta silti selkeistä, kopioinneista.

Yleensä ongelmat kuitenkin rajoittuvat Aasiaan, jossa virkavallalla ei ole samanlaista hallintaa markkinoista kuin Yhdysvalloissa tai Euroopassa. Uusi tapaus kuitenkin kertoo, että kiinalaiset yrittävät toki myydä kopioitaan myös länsimaissa.

MacRumors kertoo, että kiinalaismies, joka osallistui Applen laitekopioiden salakuljetukseen on ottanut syyt niskoilleen oikeudessa. Yhdysvaltain oikeusministeriön tiedotteessa kerrotaan, että Jianhua "Jeff" Li on työskennellyt yritykselle nimeltä Dream Digitals, jonka välityksellä on salakuljettanut yli 40 000 väärennöstä eri iPhone- ja iPad-malleista sekä lisälaitteista.

Salakuljetusoperaatio on ollut käynnissä 2009 ja 2014 välisen ajan, joten tuomion antamisessa on kestänyt melkoisesti aikaa. Tuomiota haettiin väärennettyjen tuotteiden salakuljetuksesta sekä niiden myynnistä. Herran saama kokonaispotti vuosien salakuljetuksesta ja myynnistä oli yli 1,1 miljoonaa dollaria eli n. 880 000 euroa.

Yksi Lin rikoskumppaneista, Rosario LaMarca, sai viime kesällä n. 3 vuoden tuomion ja Lin tavoin kaksi muuta rikoskumppania (Roberto Volpe ja Andreina Becerra) odottavat vielä tuomiotaan.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft yllättää – AdBlock Plus integroidaan Edge-verkkoselaimeen Microsoft yllättää – AdBlock Plus integroidaan Edge-verkkoselaimeen (25.6.2018 18:41)
Microsoft aikoo lisätä Edge-verkkoselaimensa iOS- ja Android-versioihin mainosblokkerin. Sen sijaan, että IT-jätti olisi lähtenyt rakentamaan omaa blokkeria, on Microsoft päätynyt tekemään yhteistyötä ....
Beatsin kuulokkeet kalliita? Apple aikoo laittaa vieläkin paremmaksi Beatsin kuulokkeet kalliita? Apple aikoo laittaa vieläkin paremmaksi (25.6.2018 18:02)
Applen lähitulevaisuuden strategiassa painottuvat uudet audiotuotteet, uutisoi Bloomberg. Luvassa on monipuolinen kattaus uusia kuuloke- ja kaiutintuotteita. Satsaukset kuulokkeisiin ja ....
BBC testaa Ultra HD- ja HDR-lähetyksiä BBC testaa Ultra HD- ja HDR-lähetyksiä (25.6.2018 07:47)
Suuret urheilutapahtumat keräävät ihmisiä televisioiden ääreen, joten ne ovat myös otollisia hetkiä kokeilla uusia televisiointiteknologioita. Esimerkiksi tämän vuoden Wimbledonin tennisturnauksen ....
Intelin prosessorit saavat vihdoin haastajan – Qualcomm kehittää Snapdragon 1000:ta Intelin prosessorit saavat vihdoin haastajan – Qualcomm kehittää Snapdragon 1000:ta (25.6.2018 06:58)
Microsoftin määrätietoisuuden ansiosta ARM-pohjaiset Windows-tietokoneet eivät jääneet vain kokeiluiksi, vaan Qualcommin kanssa solmitun uuden yhteistyön ansiosta uuteen laitekategoriaan panostetaan ....
Vertailussa oman aikansa hirviökamerat: Nokia 808 PureView vs Huawei P20 Pro Vertailussa oman aikansa hirviökamerat: Nokia 808 PureView vs Huawei P20 Pro (23.6.2018 13:28)
Maailman kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi viimeisten muutaman vuoden aikana noussut Huawei tunnetaan pääasiassa keskihintaluokan laitteista, mutta hiljattain se on alkanut haastamaan ....
4 kommenttia

Uutisarkisto