AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiinalaismies salakuljetti ja myi yli miljoonan dollarin edestä väärennettyjä iPhone- ja iPad-laitteita

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 3.2.2018 19:53

Kiinalaismies salakuljetti ja myi yli miljoonan dollarin edestä väärennettyjä iPhone- ja iPad-laitteita Kiinan tunnetaan väärennöksistään samalla tavoin kuin Pisa tunnetaan kaltevasta tornista. Vaikuttaa siltä, että kopioiminen on niin veressä Kiinassa, että jopa suuremmat yhtiöt tekevät sitä nokkaa kohauttamatta.
Erityisesti maailman arvokkain yhtiö, Apple, on ollut kiinalaiskopioiden vastaaottavana osapuolena ja vahinkoa on varmasti syntynyt niin millimetrityönä tehdyistä iPhone-kopioista kuin kiinalaisvalmistajien hieman hienovaraisemmista, mutta silti selkeistä, kopioinneista.

Yleensä ongelmat kuitenkin rajoittuvat Aasiaan, jossa virkavallalla ei ole samanlaista hallintaa markkinoista kuin Yhdysvalloissa tai Euroopassa. Uusi tapaus kuitenkin kertoo, että kiinalaiset yrittävät toki myydä kopioitaan myös länsimaissa.

MacRumors kertoo, että kiinalaismies, joka osallistui Applen laitekopioiden salakuljetukseen on ottanut syyt niskoilleen oikeudessa. Yhdysvaltain oikeusministeriön tiedotteessa kerrotaan, että Jianhua "Jeff" Li on työskennellyt yritykselle nimeltä Dream Digitals, jonka välityksellä on salakuljettanut yli 40 000 väärennöstä eri iPhone- ja iPad-malleista sekä lisälaitteista.

Salakuljetusoperaatio on ollut käynnissä 2009 ja 2014 välisen ajan, joten tuomion antamisessa on kestänyt melkoisesti aikaa. Tuomiota haettiin väärennettyjen tuotteiden salakuljetuksesta sekä niiden myynnistä. Herran saama kokonaispotti vuosien salakuljetuksesta ja myynnistä oli yli 1,1 miljoonaa dollaria eli n. 880 000 euroa.

Yksi Lin rikoskumppaneista, Rosario LaMarca, sai viime kesällä n. 3 vuoden tuomion ja Lin tavoin kaksi muuta rikoskumppania (Roberto Volpe ja Andreina Becerra) odottavat vielä tuomiotaan.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kehittääkö Apple omaa biometristä piiriä Apple Watchiin? Kehittääkö Apple omaa biometristä piiriä Apple Watchiin? (15.8.2018 06:49)
Applesta on kuoriutunut iPhonen menestyksen tiimellyksessä aktiivinen piirikehittäjä. Yhtiö käyttää jo nykyisin omaa A-sarjan järjestelmäpiiriä iPhoneissa, S-sarjan piirejä Apple Watch -älykelloissa ....
Applelta ei tule autoa vielä hetkeen – Haastaa Teslan vasta vuonna 2023 Applelta ei tule autoa vielä hetkeen – Haastaa Teslan vasta vuonna 2023 (15.8.2018 06:33)
Harvinaisen osuvista ennustuksistaan tunnettu Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee teknologiajätin laajenevan automarkkinoille vuosien 2023–2025 aikana. Uudessa katsauksessaan Kuo ei perustele ....
Googlen sijaintihistoria voi johtaa harhaan – Seuraa sijaintiasi vaikka kytkisit pois päältä Googlen sijaintihistoria voi johtaa harhaan – Seuraa sijaintiasi vaikka kytkisit pois päältä (15.8.2018 06:18)
Google seuraa palveluidensa käyttäjien sijaintia silloinkin kun asetuksista on erikseen keskeytetty sijaintihistorian toiminta, väittää Associated Press. Palveluiden toiminnalle on haettu vahvistus ....
Nvidia härnää pelaajia – Esitelläänkö GeForce RTX 2080 ensi viikolla? Nvidia härnää pelaajia – Esitelläänkö GeForce RTX 2080 ensi viikolla? (14.8.2018 18:17)
Nvidia paljasti vasta Turing-arkkitehtuuriin perustuvan Quadro RTX 8000 -sarjan grafiikkaohjaimet, jotka tuovat potkua ammattimaisen mallintamisen tarpeisiin. Kuluttajille ja pelaajille on niin ....
Fortnite saatavilla Androidille – Näin pääset pelaamaan Fortnite saatavilla Androidille – Näin pääset pelaamaan (14.8.2018 12:49)
Tämän hetken hittipelin Fortniten kolmen päivän yksinoikeus Androidilla on päättynyt ja nyt se on myös saatavilla muille laitteille. Alkuun pääseminen ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin ....
1 kommentti

Uutisarkisto