AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox uudistuu ja nopeutuu jälleen – Tämä on uutta versiossa 58

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.1.2018 06:49 Kommentteja (2)

Firefox uudistuu ja nopeutuu jälleen – Tämä on uutta versiossa 58 Mozilla uudisti isolla kädellä Firefoxia viime vuoden lopulla. Versionumero 57:n sisältämät uudistukset olivat niin ravisuttavia, että sille keksittiin ihan oma nimikin – kyse oli Firefox Quantumista. Firefox modernisoitui kertaheitoilla ja viilaamista jatketaan edelleen.
Uunituoreessa Firefox 58:ssa on kyse myös selaimen taustalla olevan tekniikan nykyaikaistamisesta ja vikkelöittämisestä. Tällä kertaa Firefoxin kehittäjät ovat panostaneet selaimen renderöintinopeuteen ja parempaan JavaScript-välimuistitallentamiseen. Android-version kohdalla selaimeen on lisätty tuki Progressive Web Appseille (PWA).

Renderöintinopeutta on parannettu hyödyntämällä Windowsin tarjoamaa Off-Main-Thread Painting -teknologiaa, joka mahdollistaa renderöintitehtävien siirtämisen erilliselle säikeelle. Muutoksen sanotaan tuoneen jopa kolmanneksen parannuksen ruudunpäivitysnopeuteen kun käsiteltävänä on raskas JavaScript-tehtävä. Uuden selainversion julkaisun yhteydessä Firefox myös muistutti versiosta 42 lähtien Firefoxiin kuuluneesta Tracking Protection -tekniikasta, joka parhaimmillaan nopeuttaa sivujen latautumista jopa puolella.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Firefox Mozilla
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.1.2018 11:35

Viime vuonna oli hyvin ikävää havaita, että 57-version myötä Voikko-oikoluku ei enää toiminut selaimessa. Quantumissa Mozilla siirtyi käyttämään WebExtensionia. Kasa tosi tärkeitä selainlaajennuksia kuoli WebExtensioniin siirtymisen myötä. Näin myös suomenkielinen oikoluku. Voikko-kehittäjä on jo sanonut, että WebExtension API ei mahdollista Voikon kaltaisen oikean taivuttavan suomenkielisen oikoluvun toteutusta. Myös selaimen ulkoasu on mennyt huonompaan suuntaan.

226.1.2018 00:58
Sakarias
Inactive

Linux käyttäjänä minua harmittaa Voikon lisäksi riippuvuus PulseAudiosta. HTPC:ssä se ei ole minulla asenettu koska haluan äänen suoraan av-vahvistimelle. Selain on siis mykkä. Siirryin esr versioon. Siinä äänet ja oikoluku toimii.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto