Firefox uudistuu ja nopeutuu jälleen – Tämä on uutta versiossa 58

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.1.2018 06:49 Kommentteja (2)

Firefox uudistuu ja nopeutuu jälleen – Tämä on uutta versiossa 58 Mozilla uudisti isolla kädellä Firefoxia viime vuoden lopulla. Versionumero 57:n sisältämät uudistukset olivat niin ravisuttavia, että sille keksittiin ihan oma nimikin – kyse oli Firefox Quantumista. Firefox modernisoitui kertaheitoilla ja viilaamista jatketaan edelleen.
Uunituoreessa Firefox 58:ssa on kyse myös selaimen taustalla olevan tekniikan nykyaikaistamisesta ja vikkelöittämisestä. Tällä kertaa Firefoxin kehittäjät ovat panostaneet selaimen renderöintinopeuteen ja parempaan JavaScript-välimuistitallentamiseen. Android-version kohdalla selaimeen on lisätty tuki Progressive Web Appseille (PWA).

Renderöintinopeutta on parannettu hyödyntämällä Windowsin tarjoamaa Off-Main-Thread Painting -teknologiaa, joka mahdollistaa renderöintitehtävien siirtämisen erilliselle säikeelle. Muutoksen sanotaan tuoneen jopa kolmanneksen parannuksen ruudunpäivitysnopeuteen kun käsiteltävänä on raskas JavaScript-tehtävä. Uuden selainversion julkaisun yhteydessä Firefox myös muistutti versiosta 42 lähtien Firefoxiin kuuluneesta Tracking Protection -tekniikasta, joka parhaimmillaan nopeuttaa sivujen latautumista jopa puolella.

Tägit: Firefox Mozilla
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.1.2018 11:35

Viime vuonna oli hyvin ikävää havaita, että 57-version myötä Voikko-oikoluku ei enää toiminut selaimessa. Quantumissa Mozilla siirtyi käyttämään WebExtensionia. Kasa tosi tärkeitä selainlaajennuksia kuoli WebExtensioniin siirtymisen myötä. Näin myös suomenkielinen oikoluku. Voikko-kehittäjä on jo sanonut, että WebExtension API ei mahdollista Voikon kaltaisen oikean taivuttavan suomenkielisen oikoluvun toteutusta. Myös selaimen ulkoasu on mennyt huonompaan suuntaan.

226.1.2018 00:58

Linux käyttäjänä minua harmittaa Voikon lisäksi riippuvuus PulseAudiosta. HTPC:ssä se ei ole minulla asenettu koska haluan äänen suoraan av-vahvistimelle. Selain on siis mykkä. Siirryin esr versioon. Siinä äänet ja oikoluku toimii.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto