Firefox uudistuu ja nopeutuu jälleen – Tämä on uutta versiossa 58

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.1.2018 06:49 Kommentteja (2)

Firefox uudistuu ja nopeutuu jälleen – Tämä on uutta versiossa 58 Mozilla uudisti isolla kädellä Firefoxia viime vuoden lopulla. Versionumero 57:n sisältämät uudistukset olivat niin ravisuttavia, että sille keksittiin ihan oma nimikin – kyse oli Firefox Quantumista. Firefox modernisoitui kertaheitoilla ja viilaamista jatketaan edelleen.
Uunituoreessa Firefox 58:ssa on kyse myös selaimen taustalla olevan tekniikan nykyaikaistamisesta ja vikkelöittämisestä. Tällä kertaa Firefoxin kehittäjät ovat panostaneet selaimen renderöintinopeuteen ja parempaan JavaScript-välimuistitallentamiseen. Android-version kohdalla selaimeen on lisätty tuki Progressive Web Appseille (PWA).

Renderöintinopeutta on parannettu hyödyntämällä Windowsin tarjoamaa Off-Main-Thread Painting -teknologiaa, joka mahdollistaa renderöintitehtävien siirtämisen erilliselle säikeelle. Muutoksen sanotaan tuoneen jopa kolmanneksen parannuksen ruudunpäivitysnopeuteen kun käsiteltävänä on raskas JavaScript-tehtävä. Uuden selainversion julkaisun yhteydessä Firefox myös muistutti versiosta 42 lähtien Firefoxiin kuuluneesta Tracking Protection -tekniikasta, joka parhaimmillaan nopeuttaa sivujen latautumista jopa puolella.

Tägit: Firefox Mozilla
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.1.2018 11:35

Viime vuonna oli hyvin ikävää havaita, että 57-version myötä Voikko-oikoluku ei enää toiminut selaimessa. Quantumissa Mozilla siirtyi käyttämään WebExtensionia. Kasa tosi tärkeitä selainlaajennuksia kuoli WebExtensioniin siirtymisen myötä. Näin myös suomenkielinen oikoluku. Voikko-kehittäjä on jo sanonut, että WebExtension API ei mahdollista Voikon kaltaisen oikean taivuttavan suomenkielisen oikoluvun toteutusta. Myös selaimen ulkoasu on mennyt huonompaan suuntaan.

226.1.2018 00:58
Sakarias
Inactive

Linux käyttäjänä minua harmittaa Voikon lisäksi riippuvuus PulseAudiosta. HTPC:ssä se ei ole minulla asenettu koska haluan äänen suoraan av-vahvistimelle. Selain on siis mykkä. Siirryin esr versioon. Siinä äänet ja oikoluku toimii.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto