AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox uudistuu ja nopeutuu jälleen – Tämä on uutta versiossa 58

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 24.1.2018 06:49 Kommentteja (2)

Firefox uudistuu ja nopeutuu jälleen – Tämä on uutta versiossa 58 Mozilla uudisti isolla kädellä Firefoxia viime vuoden lopulla. Versionumero 57:n sisältämät uudistukset olivat niin ravisuttavia, että sille keksittiin ihan oma nimikin – kyse oli Firefox Quantumista. Firefox modernisoitui kertaheitoilla ja viilaamista jatketaan edelleen.
Uunituoreessa Firefox 58:ssa on kyse myös selaimen taustalla olevan tekniikan nykyaikaistamisesta ja vikkelöittämisestä. Tällä kertaa Firefoxin kehittäjät ovat panostaneet selaimen renderöintinopeuteen ja parempaan JavaScript-välimuistitallentamiseen. Android-version kohdalla selaimeen on lisätty tuki Progressive Web Appseille (PWA).

Renderöintinopeutta on parannettu hyödyntämällä Windowsin tarjoamaa Off-Main-Thread Painting -teknologiaa, joka mahdollistaa renderöintitehtävien siirtämisen erilliselle säikeelle. Muutoksen sanotaan tuoneen jopa kolmanneksen parannuksen ruudunpäivitysnopeuteen kun käsiteltävänä on raskas JavaScript-tehtävä. Uuden selainversion julkaisun yhteydessä Firefox myös muistutti versiosta 42 lähtien Firefoxiin kuuluneesta Tracking Protection -tekniikasta, joka parhaimmillaan nopeuttaa sivujen latautumista jopa puolella.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

2 kommenttia

124.1.2018 11:35

Viime vuonna oli hyvin ikävää havaita, että 57-version myötä Voikko-oikoluku ei enää toiminut selaimessa. Quantumissa Mozilla siirtyi käyttämään WebExtensionia. Kasa tosi tärkeitä selainlaajennuksia kuoli WebExtensioniin siirtymisen myötä. Näin myös suomenkielinen oikoluku. Voikko-kehittäjä on jo sanonut, että WebExtension API ei mahdollista Voikon kaltaisen oikean taivuttavan suomenkielisen oikoluvun toteutusta. Myös selaimen ulkoasu on mennyt huonompaan suuntaan.

226.1.2018 0:58

Linux käyttäjänä minua harmittaa Voikon lisäksi riippuvuus PulseAudiosta. HTPC:ssä se ei ole minulla asenettu koska haluan äänen suoraan av-vahvistimelle. Selain on siis mykkä. Siirryin esr versioon. Siinä äänet ja oikoluku toimii.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto