AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox uudistuu ja nopeutuu jälleen – Tämä on uutta versiossa 58

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 24.1.2018 06:49 Kommentteja (2)

Firefox uudistuu ja nopeutuu jälleen – Tämä on uutta versiossa 58 Mozilla uudisti isolla kädellä Firefoxia viime vuoden lopulla. Versionumero 57:n sisältämät uudistukset olivat niin ravisuttavia, että sille keksittiin ihan oma nimikin – kyse oli Firefox Quantumista. Firefox modernisoitui kertaheitoilla ja viilaamista jatketaan edelleen.
Uunituoreessa Firefox 58:ssa on kyse myös selaimen taustalla olevan tekniikan nykyaikaistamisesta ja vikkelöittämisestä. Tällä kertaa Firefoxin kehittäjät ovat panostaneet selaimen renderöintinopeuteen ja parempaan JavaScript-välimuistitallentamiseen. Android-version kohdalla selaimeen on lisätty tuki Progressive Web Appseille (PWA).

Renderöintinopeutta on parannettu hyödyntämällä Windowsin tarjoamaa Off-Main-Thread Painting -teknologiaa, joka mahdollistaa renderöintitehtävien siirtämisen erilliselle säikeelle. Muutoksen sanotaan tuoneen jopa kolmanneksen parannuksen ruudunpäivitysnopeuteen kun käsiteltävänä on raskas JavaScript-tehtävä. Uuden selainversion julkaisun yhteydessä Firefox myös muistutti versiosta 42 lähtien Firefoxiin kuuluneesta Tracking Protection -tekniikasta, joka parhaimmillaan nopeuttaa sivujen latautumista jopa puolella.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.1.2018 11:35

Viime vuonna oli hyvin ikävää havaita, että 57-version myötä Voikko-oikoluku ei enää toiminut selaimessa. Quantumissa Mozilla siirtyi käyttämään WebExtensionia. Kasa tosi tärkeitä selainlaajennuksia kuoli WebExtensioniin siirtymisen myötä. Näin myös suomenkielinen oikoluku. Voikko-kehittäjä on jo sanonut, että WebExtension API ei mahdollista Voikon kaltaisen oikean taivuttavan suomenkielisen oikoluvun toteutusta. Myös selaimen ulkoasu on mennyt huonompaan suuntaan.

226.1.2018 0:58

Linux käyttäjänä minua harmittaa Voikon lisäksi riippuvuus PulseAudiosta. HTPC:ssä se ei ole minulla asenettu koska haluan äänen suoraan av-vahvistimelle. Selain on siis mykkä. Siirryin esr versioon. Siinä äänet ja oikoluku toimii.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Pohjoismaiden julkisen liikenteen tiedot Applen karttoihin – myös Suomi mukana Pohjoismaiden julkisen liikenteen tiedot Applen karttoihin – myös Suomi mukana (21.1.2019 11:04)
Google Maps on näyttänyt jo pitkään julkisen liikenteen vuorot reittihaun yhteydessä. Nyt myös Apple on alkanut kirimään Googlea karttojensa kanssa, kun Pohjoismaiden, Suomi mukaan lukien, julkisen ....
Apple palautti klassikkomallin myyntiin – Varastot tyhjenivät heti Apple palautti klassikkomallin myyntiin – Varastot tyhjenivät heti (21.1.2019 10:12)
Apple palautti hetkellisesti klassikkomalli iPhone SE:n takaisin myyntiin. Malli oli myynnissä vain Yhdysvalloissa, eikä palautumisesta muille markkinoille ole tietoa. Maanantaiaamulla malli ....
Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut (21.1.2019 10:04)
Markkinaoikeus on määrännyt suomalaisen verkkopiraatin maksamaan 100 euron vahingonkorvaukset Crystalis Entertainmentille kahden Black Sails -televisiosarjan jakson jakamisen takia. Crystalista ....
1 kommentti
Google julkaisemassa edullisemman version Pixel 3:sta – Videoesittely Google julkaisemassa edullisemman version Pixel 3:sta – Videoesittely (21.1.2019 09:30)
Älypuhelinmerkit ovat selvästi siirtymässä kahden kärjen mallista kolmen mallin kärkeen. Enää ei riitä, että lippulaivasta tarjotaan tavallinen malli ja Plus-kokoinen malli, vaan näiden lisäksi ....
Peltipoliisitiedot saapuvat Google Mapsiin Peltipoliisitiedot saapuvat Google Mapsiin (21.1.2019 09:13)
Autonavigointilaitteille ei ole välttämättä enää juurikaan käyttöä, koska Google Maps ja muut mobiilisovellukset ovat kirineet ominaisuuksissa ja tarkkuudessa niiden tasolle. Navigaattoreissa ....
1 kommentti

Uutisarkisto