AfterDawn: IT-alan uutiset

Huippukameroistaan tuttu RED esitteli uuden huiman 80 000 dollarin kameran

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 10.10.2017 19:49

Huippukameroistaan tuttu RED esitteli uuden huiman 80 000 dollarin kameran RED tunnetaan huipputason elokuvakameroistaan, jotka tarjoavat loistavat sensorit sekä modulaarisuuden, jonka ansiosta kameroiden toiminnallisuutta saa muokattua. Nyt yhtiö on esitellyt uuden lippulaivatuotteen, joka kantaa nimeä Monstro 8K VV.
Kuten nimestä voi päätellä, niin kyseessä on todellinen sensorihirviö, joka kuvaa jopa 8K-resoluutiolla. Ja näin todella on, 40,96 x 21,6 mm CMOS-sensori ottaa 8K-resoluution videokuvaa 60 kuvan sekuntinopeudella ja still-kuvia peräti 35,4 megapikseliin asti.

Vaikka REDin Helium 8K S35 -sensori kykenee sekin 8K-resoluutioon, niin luonnollisesti edellismallista on petrattu useilla osa-alueilla. Monstron tarjoaman suuremman sensorin kerrotaan tarjoavan mm. parantuneen dynamiikan ja korkeammat ISO-arvot vähemmällä kohinalla. Laite tarjoaa lisäksi jopa 300 MB/s kirjoitusnopeuden ja tuen uudelle IPP2-kuvaprosessoinnille.

REDillä on ollut ongelmia VV-prosessin kanssa ja sen Dragon VV -sensori jouduttiin hyllyttämään kesken tuotannon. Nyt kuitenkin Dragon VV -sensorin ostaneille tarjotaan uutta, parempaa Monstroa samalla hinnalla.

Udella Monstro-sensorilla varustetun Weapon-kameran lähtöhinta on 79 500 dollaria eli reilut 67 000 euroa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto