AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Suositun digiboksivalmistajan Topfieldin Suomen maahantuoja konkurssiin - ei enää huoltoa, takuut kunnossa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 1.9.2017 13:21 Kommentteja (28)

Suositun digiboksivalmistajan Topfieldin Suomen maahantuoja konkurssiin - ei enää huoltoa, takuut kunnossa Tänään tuli kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä, kun Suomessa siirryttiin pelkästään digitaalisiin televisiolähetyksiin. Tuolloin digiboksien markkina oli villeimmillään ja markkinalla oli jos jonkinlaista yrittäjää. Hyvin pian selvisi, että Topfield oli kaikin puolin parasta mitä digiboksirintamalla oli tarjota - tuplaviritin, kovalevy ja joustava käyttöliittymä, jonka pystyi vaihtamaan omanlaisekseen ohjelmallisesti.
Noista ajoista on menty pitkälle eteenpäin ja erillisen digiboksin osto on yhä harvinaisempaa. Syynä tähän ovat tietysti verkkopalvelut kuten Yle Areena, joiden kautta ne ohimenneet TV-ohjelmat on voinut katsoa sekä se, että kaikissa uusissa televisioissa on sisäänrakennettu digiviritin.

Nyt Topfieldin digibokseja maahantuonut Fintop Oy on asetettu konkurssiin, päiväyksellä 29.8.2017. Ilta-Sanomat uutisoi aiheesta ensimmäisenä ja oli saanut kaivettua selvyyden myös takuu- ja huoltoasioihin.
Takuu jatkuu laitteilla, joilla sitä edelleen on, mutta takuuasiat hoidetaan suoraan digiboksin myyneen jälleenmyyjän kautta (kuten lainsäädännön mukaan kuuluukin tapahtua). Virallisia huoltopalveluita Topfieldin bokseilla taas ei enää ole eikä ole tiedossa, onko virallista huoltoa Topfieldin taholta tulossakaan tarjolle enää.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

28 kommenttia

11.9.2017 20:07

HD-digipakko kummittelee jo nurkan takana.

Yleisesti joissain digibokseissa on mätä firmware ainakin käännösten osalta. Kun on pakko valita tökerösti konekäännetty suomi että ohjelmissa ja EPG:ssä valikoituisi kieleksi ja tekstityksiin suomi.

Myös liian useassa (HD-)digiboksissa on bugi joka sotkee ajastinnauhoituksen yrittämisen kun on ennestään vähintään yksi nauhoitus ohjelmoituna. Eli seuraava nauhoituksen ohjelmoimisen yritys tyssää siihen kun digiboksi "hukkaa" sekä kanavan, aloitusajan että lopetusajan.

Opticum digiboksien tallenteet tallentuvat niin että ainakin VLC-mediaplayer osaa toistaa ne suoraan ja irtotekstityksien (YLE ja AVA) kera.

21.9.2017 20:34

Minulla on pari HD-Thunderia,joilla on omat erilaiset oikkunsa,mutta vanhin käytössä oleva on Topfield PVR5200c. Eipä olisi ilman remppaa n 5v sitten,kun oli ryhtynyt sekoilemaan.

Vaihdoin uusiksi kaikki powerin elkot,netistä löysin myyjän koko setille.
Nyt se on ryhtynyt verkkaiseksi,kun digita muutti ohjelmaoppaansa.Ennen taltioitui vain käytössä olevan kanavapaketin oppaat,mutta nyt kaikkien.

Muisti ei tuohon enää veny,mutta uudempia Thunderetia ei tuo vaivaa.Miksi siis pitää Toppari edelleen? Syy:ainoa noista joka näyttää DVB-tekstikyksen kaikilla nopeuksilla,muut kun ei näytä edes tuplalla.

Esim A-studion "kaikki istuu"-puolituntisen viitsin lukea vartissa, täyttä aikaa en siihen uhraisi.Olisi kiva tietää osaako joku nykytuote tuon saman,kokeeksi en viitsi ostella,eikä missään neuvota.

31.9.2017 20:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:
HD-digipakko kummittelee jo nurkan takana.
Tuon ei luulisi olevan sen siirtymän tullessa enää niin iso ongelma. Käsittääkseni viimeisen ainakin 5 vuoden ajan aika isossa osassa telkkareissa on ollut valmiina jo DVB-T2 -virittimet? Ja nyt tuo uudistus, että kaikki uudet kanavat ovat automaattisesti T2:sta potkinee varmaan loputkin kuluttajat päivittämään joko töllön tai hankkimaan HD-boksin ennenkuin se on aikanaan taas pakkopakko..

Yllättävän vähän koko digisiirtymästä enää kukaan jaksoi voivotella vuotta kahta sen jälkeen, saadut hyödyt olivat kuitenkin analogiseen aikaan verrattuna valtaosalle aika isot. Jos ei muuta, niin kanavamäärien nousussa (ohjelmien laatuun en nyt ota kantaa).

42.9.2017 00:35

Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.

52.9.2017 17:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi. Tai joo, peruskanavilta kyllä ja joiltain maksukanavavilta. Jolle maksukanavien tallennus onnistu niin samalla häviääkin jo koko elisa viihteen idea.

Ja tuosta digiboksin tarpeellisuudesta muuten. Oma telkkarini ei ainakaan kykene tallentamaan kuin yhdestä kanavanipusta kerrallaan. En tiedä muista, mutta juuri edellämainitusta syystä käytän tallentavaa boksia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.9.2017 @ 17:33

62.9.2017 17:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Lainaus:
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi.

Saa ja varsin helpostikin. Tarvitsee asentaa vain yksi lisäosa selaimeen ja kirjautua siihen Viihteen tunnuksilla: https://asmand.wordpress.com/elisa-viihde/

Tämän jälkeen menee viihteen sivuille ja tallennuksien viereen ilmaantuu latausmerkki josta sen voi ladata sellaisenaan koneelle. Saa myös tekstitkin mukaan ainakin poltettuna kuvaan. Koneella voi sitten jälkikäteen editoida esimerkiksi mainokset pois.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.9.2017 @ 17:33

72.9.2017 17:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Lainaus:
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi.

Saa ja varsin helpostikin. Tarvitsee asentaa vain yksi lisäosa selaimeen ja kirjautua siihen Viihteen tunnuksilla: https://asmand.wordpress.com/elisa-viihde/
Ehdit jo vastaamaan kun muokkasin vastaustani. Tallentele mulle vaikka Eurosportilta jotain. Tulen joku päivä teille katselemaan...

82.9.2017 17:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Lainaus:
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi.

Saa ja varsin helpostikin. Tarvitsee asentaa vain yksi lisäosa selaimeen ja kirjautua siihen Viihteen tunnuksilla: https://asmand.wordpress.com/elisa-viihde/
Ehdit jo vastaamaan kun muokkasin vastaustani. Tallentele mulle vaikka Eurosportilta jotain. Tulen joku päivä teille katselemaan...
Tämä onkin Viihteen syy: https://elisa.fi/viihde/tuki/ Eli tekijänoikeus syistä kaikkia kanavia ei voi tallentaa edes Viihteen pilveen..

92.9.2017 18:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Lainaus:
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi.

Saa ja varsin helpostikin. Tarvitsee asentaa vain yksi lisäosa selaimeen ja kirjautua siihen Viihteen tunnuksilla: https://asmand.wordpress.com/elisa-viihde/
Ehdit jo vastaamaan kun muokkasin vastaustani. Tallentele mulle vaikka Eurosportilta jotain. Tulen joku päivä teille katselemaan...
Tämä onkin Viihteen syy: https://elisa.fi/viihde/tuki/ Eli tekijänoikeus syistä kaikkia kanavia ei voi tallentaa edes Viihteen pilveen..
Eli muutit jo mielesi eikä Elisa Viihde korvaakaan tallentavaa digiboksia? Joo, ei korvaa kerroin sen jo. Entä mikä sen Elisa viihteen idea sitten tallennuksen suhteen on?

102.9.2017 19:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Lainaus:
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Onneksi nykyään Elisa viihteestä saa tallennettua tallennukset koneelle niin ei tarvitse pitää Topfieldiä sentakia telkkarin alla.
Ei saletisti saa. Ihan täyttä tuubaa juttusi.

Saa ja varsin helpostikin. Tarvitsee asentaa vain yksi lisäosa selaimeen ja kirjautua siihen Viihteen tunnuksilla: https://asmand.wordpress.com/elisa-viihde/
Ehdit jo vastaamaan kun muokkasin vastaustani. Tallentele mulle vaikka Eurosportilta jotain. Tulen joku päivä teille katselemaan...
Tämä onkin Viihteen syy: https://elisa.fi/viihde/tuki/ Eli tekijänoikeus syistä kaikkia kanavia ei voi tallentaa edes Viihteen pilveen..
Eli muutit jo mielesi eikä Elisa Viihde korvaakaan tallentavaa digiboksia? Joo, ei korvaa kerroin sen jo. Entä mikä sen Elisa viihteen idea sitten tallennuksen suhteen on?
Korvaa se. Maksullisilta kanavilta ei oikein tule mitään järkevää. Samoja vanhoja leffoja pyörii päivästä toiseen ja B luokan urheilua. Ilmaiskanavat riittää mainiosti nykypäivänä. Leffoja varten on halvempia vaihtoehtoja kuten Netflix taikka DVD/Blu-ray leffojen kopiointi tietokoneelle kirjastoista. Tässä just keskustelin tuttavien kanssa ja tulos oli se että leffoja tulee niin paljon ettei niitä kerkeä työssäkäyvä koskaan katsoa. Edellisessä digiboksissa oli vuosia vanhoja leffoja eikä niitä kukaan katsonut. Kierrätykseen meni koko laitos. Toki tämä on käyttäjäkohtaista mitä katsoo mutta maksukanavat alkaa olla menneisyyttä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.9.2017 @ 19:27

112.9.2017 19:51

Ahaa. Sähän vekkuli tyyppi olet. Eli sun mielestä kaikille muille n.6 miljoonalle ihmiselle riittää sama tarjonta koska se mitä sä katselet täytyy riittää muillekin(kö). Ihan pikku vinkki. Meitä on muutama muukin kuin sinä ja sun tuttavapiirisi ja jotkut ihmiset, uskomatonta mutta totta, kyllä, joku voi haluta tallentaa muutakin kuin elokuvia. Entä mitä luulet, minkälainen leffa-arkisto mun 70:llä appiukolla on tietokoneellaan? Entä mun faijalla, arvaa montako leffaa?

Kesällä faija olisi halunnut tallentaa yhtä "b-luokan" urheilua, Ranskan ympäriajoa muttei onnistunut koska elisa viihde. Kerrotko ensi kesää silmälläpitäen tuleeko se ykköseltä vai kakkoselta?

Pelkkiä omia mutu tietojaan tai omia mieltymyksiään ei katsos kannata julistaa faktana, varsinkaan jollei tiedä mistä puhuu. (

122.9.2017 20:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Ahaa. Sähän vekkuli tyyppi olet. Eli sun mielestä kaikille muille n.6 miljoonalle ihmiselle riittää sama tarjonta koska se mitä sä katselet täytyy riittää muillekin(kö). Ihan pikku vinkki. Meitä on muutama muukin kuin sinä ja sun tuttavapiirisi ja jotkut ihmiset, uskomatonta mutta totta, kyllä, joku voi haluta tallentaa muutakin kuin elokuvia. Entä mitä luulet, minkälainen leffa-arkisto mun 70:llä appiukolla on tietokoneellaan? Entä mun faijalla, arvaa montako leffaa?

Kesällä faija olisi halunnut tallentaa yhtä "b-luokan" urheilua, Ranskan ympäriajoa muttei onnistunut koska elisa viihde. Kerrotko ensi kesää silmälläpitäen tuleeko se ykköseltä vai kakkoselta?

Pelkkiä omia mutu tietojaan tai omia mieltymyksiään ei katsos kannata julistaa faktana, varsinkaan jollei tiedä mistä puhuu. (


Jep suurimmalle osalle riittää nykypäivänä. 10-vuotta taaksepäin ei ollut mitään Netflix tapaista palvelua. Nykyään on ja suurinosa nuorisosta käyttää sellaisia kuin hankkisivat maksullisia kanavapaketteja telkkariin tai viihteeseen. Se on enemmänkin vanhemman ikäpolven juttu kuten nykyään sanomalehdetkin ovat jotka ovat katoavaa kansanperinnettä. Vanhoja leffoja ei jaksa katsoa jokakuukausi uudestaan niin hyvää leffaa ei ole vielä tehty jota voisi katsoa nopeaan tahtiin uusiksi.

Tärkeimmät urheilut näkee suorana ilmaiskanavilta kuten jääkiekon MM kisat suomiottelut, EM kisat, Jalkapallon EM ja MM sekä monia muita. Yleensäkin tärkeimmät ohjelmat näytetään ilmaiskanavilla koska niillä on eniten katsojia.

Itse lainaan leffat kirjastosta blu-rayna ja katson telkkarista. Saan parhaan laadun enkä joudu katsomaan rankasti pakattua mössöä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.9.2017 @ 20:03

133.9.2017 23:25

Kun nyt "huippulaatuisesta" Topparistakin kondensaattorit kuivuu ja sitä myöten tarjoilee kovalevylle ylijännitettä sen rikkoen, niin onko kukaan kohdannut "hifi-laatuista" digiboksia, jossa olis konkat, jotka eivät kuivu?


toke
@iki
.fi

144.9.2017 00:25

Lainaus:
Hyvin pian selvisi, että Topfield oli kaikin puolin parasta mitä digiboksirintamalla oli tarjota - tuplaviritin, kovalevy ja joustava käyttöliittymä, jonka pystyi vaihtamaan omanlaisekseen ohjelmallisesti.

Ihmettelen miksi tätä myyttiä yllä pidetään. Ensimmäiset Topfieldit olivat jotenkin toimivia, mutta sen jälkeen tulleet kelvottomia. Osat täyttä roskaa ja virtalähteet niin alimitoitettu, että laitteen elinikä oli täysin olematon. Topfieldin ostaessa sai Ladan Ferrarin hinnalla.

Tosin kyllähän niihin ohjelmistopäivityksiä tuli enemmän kuin toisiin bokseihin. Ikävä kyllä syy oli Topfieldin beta tason ohjelmisto, joka omassa boksissa saatiin lukuisten päivitysten jälkeen jopa jotenkin toimimaan. Ikävä kyllä päivitysten asentaminen oli joka kerta tuuri peliä. Ei koskaan voinut tietää, meneekö toimivuus parempaan vai huonompaan suuntaan.

Oikeastaan tämän tiedon valossa voisi sanoa, että Topfieldin boksit on yksi suurimmista kusetuksista kulutuselektroniikan historiassa. Ensimmäisellä tuotteella testimenestys jonka jälkeen päätettiin maksimoida voitot huonolaatuisillla laitteilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2017 @ 00:29

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

154.9.2017 10:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus:
Hyvin pian selvisi, että Topfield oli kaikin puolin parasta mitä digiboksirintamalla oli tarjota - tuplaviritin, kovalevy ja joustava käyttöliittymä, jonka pystyi vaihtamaan omanlaisekseen ohjelmallisesti.

Ihmettelen miksi tätä myyttiä yllä pidetään. Ensimmäiset Topfieldit olivat jotenkin toimivia, mutta sen jälkeen tulleet kelvottomia. Osat täyttä roskaa ja virtalähteet niin alimitoitettu, että laitteen elinikä oli täysin olematon. Topfieldin ostaessa sai Ladan Ferrarin hinnalla.

Tilanne juuri siis tuolloin 2007 aikaan oli se, että Topfieldin TF5x00 -sarja oli kyllä buginen ja siinä oli omat ongelmansa, mutta kyllä se väistämättä tuohon aikaan oli silti parasta mitä rahalla sai.

Sen jälkeen kun firma vaihtoi käyttiksen alustaa, niin että TAP-ohjelmat eivät enää toimineet ja käyttölogiikat, jne muuttiivat, myös softapuolella alkoi mennä kehnommin. Ja toki, myös siinä 2007 jälkeen muut firmat alkoivat saamaan myös featureissa Toppyä kiinni.

Eli ei, en väitäkään, että Topfield olisi ollut huippudigiboksi koko 10 vuoden ajan, mutta 10v sitten se sitä oli - muihin silloin markkinoilla olleisiin verrattuna. Pidimme tuota digiboksivertailua pystyssä ja sinne kertyi käyttäjäarvioita kuitenkin useampi tuhat noistakin bokseista, niin konsensus oli aika selkeä.. :-)

164.9.2017 13:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Tilanne juuri siis tuolloin 2007 aikaan oli se, että Topfieldin TF5x00 -sarja oli kyllä buginen ja siinä oli omat ongelmansa, mutta kyllä se väistämättä tuohon aikaan oli silti parasta mitä rahalla sai.

Sen jälkeen kun firma vaihtoi käyttiksen alustaa, niin että TAP-ohjelmat eivät enää toimineet ja käyttölogiikat, jne muuttiivat, myös softapuolella alkoi mennä kehnommin. Ja toki, myös siinä 2007 jälkeen muut firmat alkoivat saamaan myös featureissa Toppyä kiinni.

Eli ei, en väitäkään, että Topfield olisi ollut huippudigiboksi koko 10 vuoden ajan, mutta 10v sitten se sitä oli - muihin silloin markkinoilla olleisiin verrattuna. Pidimme tuota digiboksivertailua pystyssä ja sinne kertyi käyttäjäarvioita kuitenkin useampi tuhat noistakin bokseista, niin konsensus oli aika selkeä.. :-)

Jos käyttäjät olisivat kymmenen vuotta sitten tienneet mikä laitteen oletettu elinikä on ja miten huonoista osista se on valmistettu, niin se olisi ollut yhden tähden tuote, eikä sitä olisi kukaan asioista tietävä ostanut. Todennäköisesti kaupat eivät olisi edes suostuneet ottamaan sitä myyntiin. Suurin ongelma oli surkeat virtalähteet ja käytetyt komponentit, joista laitteen ostajilla ja arvioijilla ei ollut mitään tietoa. Ominaisuuksia siinä oli, mutta tuotteen laatu tiputti sen kauas muista valmistajista. Omaan boksiin kerran vaihdatin konkat, eikä silläkään saanut muuta kuin pari vuotta lisää peliaikaa.
https://fi.wikibooks.org/wiki/Topfield_...attorien_vaihto

Mun logiikan mukaan laite joka on tehty hajomaan takuun jälkeen ei voi millään tasolla olla markkinoiden paras. Se olisi sitä vain siinä tapauksessa jos se olisi markkinoiden ainoa laite.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2017 @ 14:01

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

175.9.2017 20:30

Moni antaa palautteen melkein heti laitteen käyttöönoton jälkeen eikä esimerkiksi kun aikaa on kulunut vuosia. Tätä näkee usein mm Gigantin tuotearvosteluissa. Sikäli surullista kun tällöin ostajat eivät saa oikeaa kuvaa laadusta jos arvostelevat laitteen parin viikon tai kuukauden käytön jälkeen koska tänäaikana laitteet yleensä toimivat hyvin ja viat tulee vuosien päästä. Toisaalta samaa laitetta ei välttämättä enää myydä uutena vuosien päästä mutta saman valmistajan laitteita kylläkin.

Puhun yleisesti enkä viittaa vain Topfield tuotteisiin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.9.2017 @ 20:33

185.9.2017 20:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Tilanne juuri siis tuolloin 2007 aikaan oli se, että Topfieldin TF5x00 -sarja oli kyllä buginen ja siinä oli omat ongelmansa, mutta kyllä se väistämättä tuohon aikaan oli silti parasta mitä rahalla sai.

Sen jälkeen kun firma vaihtoi käyttiksen alustaa, niin että TAP-ohjelmat eivät enää toimineet ja käyttölogiikat, jne muuttiivat, myös softapuolella alkoi mennä kehnommin. Ja toki, myös siinä 2007 jälkeen muut firmat alkoivat saamaan myös featureissa Toppyä kiinni.

Eli ei, en väitäkään, että Topfield olisi ollut huippudigiboksi koko 10 vuoden ajan, mutta 10v sitten se sitä oli - muihin silloin markkinoilla olleisiin verrattuna. Pidimme tuota digiboksivertailua pystyssä ja sinne kertyi käyttäjäarvioita kuitenkin useampi tuhat noistakin bokseista, niin konsensus oli aika selkeä.. :-)

Jos käyttäjät olisivat kymmenen vuotta sitten tienneet mikä laitteen oletettu elinikä on ja miten huonoista osista se on valmistettu, niin se olisi ollut yhden tähden tuote, eikä sitä olisi kukaan asioista tietävä ostanut. Todennäköisesti kaupat eivät olisi edes suostuneet ottamaan sitä myyntiin. Suurin ongelma oli surkeat virtalähteet ja käytetyt komponentit, joista laitteen ostajilla ja arvioijilla ei ollut mitään tietoa. Ominaisuuksia siinä oli, mutta tuotteen laatu tiputti sen kauas muista valmistajista. Omaan boksiin kerran vaihdatin konkat, eikä silläkään saanut muuta kuin pari vuotta lisää peliaikaa.
https://fi.wikibooks.org/wiki/Topfield_...attorien_vaihto

Mun logiikan mukaan laite joka on tehty hajomaan takuun jälkeen ei voi millään tasolla olla markkinoiden paras. Se olisi sitä vain siinä tapauksessa jos se olisi markkinoiden ainoa laite.

-----------------------------------------------------
Melko selvältä asia tuolloin näytti. Koneen ominaisuudet ylittivät muut senaikaiset, osin vieläkin. Lyytien vaihto oli odotettavissa, laadullisesti shceissea. Mutta yksikään modernimpi (minun) ei osaa esim. näyttää PIP- kuvaa. Tai toistaa DVB- tekstitystä tuplanopeudella.

Luotettavuus voi olla nykyisillä parempi, mutta ominaisuudet köyhempiä.

195.9.2017 21:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Melko selvältä asia tuolloin näytti. Koneen ominaisuudet ylittivät muut senaikaiset, osin vieläkin. Lyytien vaihto oli odotettavissa, laadullisesti shceissea. Mutta yksikään modernimpi (minun) ei osaa esim. näyttää PIP- kuvaa. Tai toistaa DVB- tekstitystä tuplanopeudella.

Luotettavuus voi olla nykyisillä parempi, mutta ominaisuudet köyhempiä.

Konkkien vaihto ei ollut kyllä odotettavissa. Ei kuluttajat avaa kaupassa laitteita ja arvioi niiden oletettua kestoa. Testit eivät kertoneet surkeista osista, vaan kehuivat laitetta maasta taivaaseen. Sellaisen perusteella omankin laitteen ostin. Konkkien surkeus ilmeni vasta sitten kun ongelmia alkoi tulla takuu loppumisen jälkeen. Sen jälkeen kuluttajat tajusivat kuinka paljon heitä oli kusetettu.

Enkä usko, että missään ylimmän hintaluokan laitteessa on yhtä paljon ongelmia kuin kyseisissä bokseissa.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

206.9.2017 01:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Mun logiikan mukaan laite joka on tehty hajomaan takuun jälkeen ei voi millään tasolla olla markkinoiden paras. Se olisi sitä vain siinä tapauksessa jos se olisi markkinoiden ainoa laite.

Kerro nyt ihmeessä mikä on parempi?
Siis ainakin konkkien suhteen?
Vai oisko se oikea logiikka tässä se, ettei yhdessäkään ole, joten parhaimmuutta ei valita sen featuren mukaan, joka on kaikissa sama?

toke
@iki
.fi

216.9.2017 05:16
Pettynyt-
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Moni antaa palautteen melkein heti laitteen käyttöönoton jälkeen eikä esimerkiksi kun aikaa on kulunut vuosia. Tätä näkee usein mm Gigantin tuotearvosteluissa. Sikäli surullista kun tällöin ostajat eivät saa oikeaa kuvaa laadusta jos arvostelevat laitteen parin viikon tai kuukauden käytön jälkeen koska tänäaikana laitteet yleensä toimivat hyvin ja viat tulee vuosien päästä. Toisaalta samaa laitetta ei välttämättä enää myydä uutena vuosien päästä mutta saman valmistajan laitteita kylläkin.

Puhun yleisesti enkä viittaa vain Topfield tuotteisiin.
Minä viittaan suoraan paskimpaan digipoxiin mitä ikinä olen käyttänyt ja se on TOPFIELD TRC-1400. Käytettävyys on apinoiden suunnittelema räpellys. Ja mitä virkaa oli RJ-45 liitännällä kun ei sen alaisuudessa oleva viihdepalvelu edes toiminut ja jos olisi toiminut niin tarjonta olisi ollut yksi rupinen YouTube. Jos jotain kunnollista olisi digipoksiin niin areena, ruutu, ym. Samat mitä smart-tv puolelle on tarjolla. DNA-Hub poksi on perseestä ulkopuolisen kovalevyn ja sen käytettävyyden takia. Onneksi TOPPY-PASKASTA päästiin eroon. Oman TRC,n vitutuksen johdosta pistin pillun päreiksi. Ja hartain toiveeni on ettei vastaavaa paskaa ikinä tulisi vastaan.

226.9.2017 06:39
Pettynyt-
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus:
Hyvin pian selvisi, että Topfield oli kaikin puolin parasta mitä digiboksirintamalla oli tarjota - tuplaviritin, kovalevy ja joustava käyttöliittymä, jonka pystyi vaihtamaan omanlaisekseen ohjelmallisesti.

Ihmettelen miksi tätä myyttiä yllä pidetään. Ensimmäiset Topfieldit olivat jotenkin toimivia, mutta sen jälkeen tulleet kelvottomia. Osat täyttä roskaa ja virtalähteet niin alimitoitettu, että laitteen elinikä oli täysin olematon. Topfieldin ostaessa sai Ladan Ferrarin hinnalla.

Tilanne juuri siis tuolloin 2007 aikaan oli se, että Topfieldin TF5x00 -sarja oli kyllä buginen ja siinä oli omat ongelmansa, mutta kyllä se väistämättä tuohon aikaan oli silti parasta mitä rahalla sai.

Sen jälkeen kun firma vaihtoi käyttiksen alustaa, niin että TAP-ohjelmat eivät enää toimineet ja käyttölogiikat, jne muuttiivat, myös softapuolella alkoi mennä kehnommin. Ja toki, myös siinä 2007 jälkeen muut firmat alkoivat saamaan myös featureissa Toppyä kiinni.

Eli ei, en väitäkään, että Topfield olisi ollut huippudigiboksi koko 10 vuoden ajan, mutta 10v sitten se sitä oli - muihin silloin markkinoilla olleisiin verrattuna. Pidimme tuota digiboksivertailua pystyssä ja sinne kertyi käyttäjäarvioita kuitenkin useampi tuhat noistakin bokseista, niin konsensus oli aika selkeä.. :-)
Muistatkos mitä Wileeni sanoi tankki täyteen ohjelmassa siitä rikkinäisestä radiosta. Sun kirjoitukset on sitä luokkaa.

236.9.2017 07:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pettynyt-:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:
Moni antaa palautteen melkein heti laitteen käyttöönoton jälkeen eikä esimerkiksi kun aikaa on kulunut vuosia. Tätä näkee usein mm Gigantin tuotearvosteluissa. Sikäli surullista kun tällöin ostajat eivät saa oikeaa kuvaa laadusta jos arvostelevat laitteen parin viikon tai kuukauden käytön jälkeen koska tänäaikana laitteet yleensä toimivat hyvin ja viat tulee vuosien päästä. Toisaalta samaa laitetta ei välttämättä enää myydä uutena vuosien päästä mutta saman valmistajan laitteita kylläkin.

Puhun yleisesti enkä viittaa vain Topfield tuotteisiin.
Minä viittaan suoraan paskimpaan digipoxiin mitä ikinä olen käyttänyt ja se on TOPFIELD TRC-1400. Käytettävyys on apinoiden suunnittelema räpellys. Ja mitä virkaa oli RJ-45 liitännällä kun ei sen alaisuudessa oleva viihdepalvelu edes toiminut ja jos olisi toiminut niin tarjonta olisi ollut yksi rupinen YouTube. Jos jotain kunnollista olisi digipoksiin niin areena, ruutu, ym. Samat mitä smart-tv puolelle on tarjolla. DNA-Hub poksi on perseestä ulkopuolisen kovalevyn ja sen käytettävyyden takia. Onneksi TOPPY-PASKASTA päästiin eroon. Oman TRC,n vitutuksen johdosta pistin pillun päreiksi. Ja hartain toiveeni on ettei vastaavaa paskaa ikinä tulisi vastaan.
Tuossa voi ollakin ollut vikoja. Mulla on Topfield TF600PVRc joka on toiminut erinomaisesti vuosia. Olen joutunut toki vaihtamaan sen sisäisen patterin koska ohjelmien tallennus sekoilu mutta se auttoi siihen.

246.9.2017 10:58

Täytyy vähän kehuakin Topfieldiä.

Minulla on Topfield TF-5100 PVRC, ostettu 1/2008, ei ikinä mitään vikaa, toimii edelleenkin täysillä.

256.9.2017 12:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toke0:

Kerro nyt ihmeessä mikä on parempi?
Siis ainakin konkkien suhteen?
Vai oisko se oikea logiikka tässä se, ettei yhdessäkään ole, joten parhaimmuutta ei valita sen featuren mukaan, joka on kaikissa sama?

Jos tuo Topfieldin boksi olisi maksanut satasen, niin sen surkea laatu olisi ollut ymmärrettävää. En ole kuullut, että missään kalleimman pään laitteessa Topfiledin lisäksi on osat olleet niin surkeita, että suurin osa laitteista hajoaa takuun jälkeen. Ja mikäkö sitten on parempi? Jokaikinen muun merkkinen boksi jonka kestävyys on sillä tasolla mitä pitääkin.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

266.9.2017 13:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toke0:

Kerro nyt ihmeessä mikä on parempi?
Siis ainakin konkkien suhteen?
Vai oisko se oikea logiikka tässä se, ettei yhdessäkään ole, joten parhaimmuutta ei valita sen featuren mukaan, joka on kaikissa sama?

Jos tuo Topfieldin boksi olisi maksanut satasen, niin sen surkea laatu olisi ollut ymmärrettävää. En ole kuullut, että missään kalleimman pään laitteessa Topfiledin lisäksi on osat olleet niin surkeita, että suurin osa laitteista hajoaa takuun jälkeen. Ja mikäkö sitten on parempi? Jokaikinen muun merkkinen boksi jonka kestävyys on sillä tasolla mitä pitääkin.


Onko sulla tiedossa useitakin Topfieldin bokseja, jotka ovat käytössä, kuten toi 99eki:n?
Mä en tiedä yhtään, mullaki on 3 kellarissa odottamassa konkkien vaihtoa, jota ei varmaan koskaan tule...
Kun oon kahlannu Topparin säikeitä esim. dvdplazalla, niin on tullu kuvitelma, et ne kaikki tai ainakin lähes kaikki laukeaa. Ehkä sitten kestäviäkin yksilöitä on?
Mutta sellaseen yleistykseen, et kaikki kalliit ovat kestäviä, en voi uskoa. Koska Toppy on hyvä esimerkki vastakkaisesta. Oisko antaa joku esimerkkimalli?

@99eki, onks sun laite ollu 24/7 seinässä? Kovalevy päällä, aina kun boksi päällä? Onko jossain erityisen viileässä tai ilmastoidussa paikassa valtaosan iästään?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.9.2017 @ 13:28

toke
@iki
.fi

276.9.2017 14:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toke0:

Mutta sellaseen yleistykseen, et kaikki kalliit ovat kestäviä, en voi uskoa. Koska Toppy on hyvä esimerkki vastakkaisesta. Oisko antaa joku esimerkkimalli?Sehän mun pointti olikin. Kyllä kalliimman pään laite voi hajota. Valmistusvirheitä on mahdollista tulla. Mulla on vahvarina Cambridge Audion CXR 120. Todellisen huippuvalmistajan laite selvästi normaalia kalliimmasta luokasta. Langaton verkko lakkasi toimimasta ja sain uuden tilalle. Laite on tehty huippuosista, mutta ei se estä sitä, että yksittäiseen yksilöön voi tulla vikaa.
Jos kuitenkin nettiä alkaa selaamaan, niin ei muita viallisia laitteita löydy.

Sekin on mahdollista, että kalliimman pään laitteista voin tulla markkinoille yksi epäonnistunut sarja. Virheitä on mahdollista tulla kenelle tahansa.

Se on kuitenkin täysin poikkeuksellista, että kalliimman pään laitteen valmistajalta on lähes kaikki laitteet komponenttien laadultaan halvinta kuraa mitä markkinoilta löytyy. En tiedä yhtään vastaavaa tapausta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.9.2017 @ 14:29

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

286.9.2017 15:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toke0:

Mutta sellaseen yleistykseen, et kaikki kalliit ovat kestäviä, en voi uskoa. Koska Toppy on hyvä esimerkki vastakkaisesta. Oisko antaa joku esimerkkimalli?Sehän mun pointti olikin. Kyllä kalliimman pään laite voi hajota. Valmistusvirheitä on mahdollista tulla. Mulla on vahvarina Cambridge Audion CXR 120. Todellisen huippuvalmistajan laite selvästi normaalia kalliimmasta luokasta. Langaton verkko lakkasi toimimasta ja sain uuden tilalle. Laite on tehty huippuosista, mutta ei se estä sitä, että yksittäiseen yksilöön voi tulla vikaa.
Jos kuitenkin nettiä alkaa selaamaan, niin ei muita viallisia laitteita löydy.

Sekin on mahdollista, että kalliimman pään laitteista voin tulla markkinoille yksi epäonnistunut sarja. Virheitä on mahdollista tulla kenelle tahansa.

Se on kuitenkin täysin poikkeuksellista, että kalliimman pään laitteen valmistajalta on lähes kaikki laitteet komponenttien laadultaan halvinta kuraa mitä markkinoilta löytyy. En tiedä yhtään vastaavaa tapausta.

Duoda, mä oon siis ollu siinä käsityksessä, että kaikkien digiboksien virtalähteet ovat heikkoa halpissarjaa, myös kalliiden. Jos näin ei ole, niin heitä nyt esimerkiksi joku malli?
Kyse ei siis ole yksittäisistä rikkoutumisista, vaan "tyyppiviasta", joka voi johtua esim. siitä, et boksit on suunniteltu isommille markkinoille, joilla boksi tulee aina palveluntarjoajalta ja tämä vaihtaa mallin 3 vuoden välein, jolloin kukaan ei huomaa, et virtalähteet kulahtaa sen jälkeen.

toke
@iki
.fi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto