Ohjelmistopäivitys rikkoi useiden autojen navigaattorin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.6.2016 09:53

Ohjelmistopäivitys rikkoi useiden autojen navigaattorin Digitalisaatio ja IoT ovat kovanluokan pöhinäsanoja ja varmasti myös isoja tulevaisuuden trendejä, mutta niiden takaa löytyy myös epämielyttävämpiä asioita. Älykkäät digitaaliset laitteet tarvitsevat aina välillä ohjelmistopäivityksiä pysyäkseen toimintakunnossa, mutta joskus päivityksetkin voivat romahduttaa toimintoja.
Tällaisesta tilanteesta itsensä ovat löytäneet esimerkiksi monet uusien Lexus-autojen omistajat. Sosiaalisessa mediassa jaettujen viestien perusteella autoihin lähetetty ohjelmistopäivitys on rikkonut auton infotainment-järjestelmän ja estää näin ollen myös auton radion sekä sisäisen navigaattorin toiminnan.

Lexus ei pysty vielä arvioimaan koska se saa ongelman korjattua ja miten korjaus autoihin käytännössä tehdään: onnistuuko pelkkä uuden ohjelmistopäivityksen lähetys vai pitääkö auton omistajan käydä huollossa asennuttamassa se.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto